Nyheder

fre, 16 jun 2023

Kinas leder gav Bill Gates varm velkomst i Beijing

Bill Gates to meet Xi Jinping in Beijing on June 16 (Ludovic Marin, Noel Celis/Ritzau Scanpix)

Den kinesiske leder, Xi Jinping, mødte fredag Bill Gates i Beijing og fortalte ham, at "Kina altid har fæstet lid til amerikanerne".

- Du er den første amerikanske ven, som jeg har mødt i Beijing i år, sagde Xi til den amerikanske milliardær og filantrop.

Det skriver den store statslige avis Folkets Dagblad.

- Vi har altid knyttet vores forhåbninger til det amerikanske folk og håber på et fortsat venskab mellem vore landes befolkninger, sagde Xi og tilføjede:

- Jeg er virkelig glad for at se dig. Vi har ikke set hinanden i tre år.

Ifølge de statslige medier understregede præsidenten, at "du er en person, som har gjort mange gode ting i dit engagement i Kinas udviklingsarbejde, og du er vores gamle ven".

Under sine drøftelser med Xi redegjorde Gates for sit syn på den aktuelle situation og det fremtidige samarbejde med Kina, rapporterer statslige medier.

- Kina har opnået store resultater og vakt global opsigt med dets bekæmpelse af fattigdom og ved dets håndtering af covid-19 pandemien. Det har været et godt eksempel for verden, blev Gates citeret for at sige i Folkets Dagblad.

Den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, rejser til Kina i weekenden. Det sker på et tidspunkt, hvor der er stærke spændinger mellem Washington og Beijing.

Præsident Joe Bidens nationale sikkerhedsrådgiver nedtonede fredag forventningerne til et diplomatisk gennembrud under Blinkens besøg i Beijing.

Den nationale sikkerhedsrådgiver, Jake Sullivan, sagde, at USA har langt større forventninger til møder med Indiens premierminister, Narendra Modi, som Blinken skal besøge i næste uge.

- Blinkens besøg i Kina er betydningsfuldt, da det har til formål at forhindre en stadig oprustning mellem verdens to største militærmagter. Men det er næppe den mest betydningsfulde hændelse for USA's udenrigspolitik i næste uge, sagde Jake Sullivan, som i forholdet til Indien venter et "forandringsgennembrud".

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Løkke erkender at have gennemført skadelig politik for havmiljøet Lars Løkke foreslår redningsplan for havmiljøet i EU og erkender, at egen lan... Læs mere
Ryanair-topchef er klar til at sænke priser for at fylde fly Ryanair har tjent rekordmeget i 2023/2024. Sommerpriser er afhængige af bestill... Læs mere
Tidligere DF-profil vil i byrådet i Kolding for partiet Moderaterne Vi flytter os alle sammen gennem livet, siger Jørn Dohrmann, der har skiftet DF... Læs mere
Nyt lavpunkt: Venstre får laveste Voxmeter-måling hidtil I en ny meningsmåling, Voxmeter har foretaget for Ritzau, står Venstre til at ... Læs mere
Minister vil gøre landbrugsjord til skov som en del af trepart Klimaminister Lars Aagaard (M) vil slå to fluer med et smæk, når landbrugets ... Læs mere