Nyheder

man, 15 maj 2023

Lastbiler blokerer veje forskellige steder i Danmark

Denmark-Copenhagen- Trucks parked at Christiansborg (Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)

Søndag aften er flere veje forskellige steder i landet blevet blokeret af lastbiler.

Det skriver flere medier, herunder B.T. og DR.

Blokaderne sker, efter at vognmænd og lastbilchauffører havde varslet en landsdækkende demonstration mod en politisk aftale om en kilometerbaseret vejafgift for lastbiler.

DR skriver, at nogle lastbiler har blokeret en rundkørsel ved færgelejet i Helsingør.

Ifølge DR, som er på stedet, holdt der søndag aften efter klokken 22 minimum seks lastbiler på vejene omkring rundkørslen.

De forhindrer biler, som lige er kørt af en færge, i at komme hurtigt ud af havneområdet.

Imens skriver B.T., at lastbiler har blokeret grænsen til Padborg ved motorvej E45.

Vagtchef Richard Borring fra Syd- og Sønderjyllands Politi bekræfter over for mediet, at en aktion finder sted.

- Vi har fået en melding om, at der er sporadiske blokader på motorvejsafkørslerne ved grænsen til Tyskland, siger han til B.T.

Politiet fik anmeldelsen lidt over klokken 21 søndag aften.

Richard Borring opfordrer trafikanter til at være ekstra opmærksomme i trafikken.

På Twitter skriver Københavns Politi, at de er til stede på Amager ved to motorvejstilkørsler mod både Danmark og Sverige tæt på Kastrup Lufthavn.

Det skyldes, at et antal lastbiler har forsøgt at spærre for trafikken på tilkørslerne.

- Vi går i dialog med chaufførerne og undersøger nærmere, skriver Københavns Politi søndag aften.

Der opstod usikkerhed om den landsdækkende demonstration i torsdags, da den såkaldte Vejskatskomité, som består af en gruppe danske vognmænd, blev opløst med øjeblikkelig virkning.

Vejskatskomitéen agerede formidler mellem demonstranterne og politiet.

I en pressemeddelelse skrev gruppen, at meldingen fra myndighederne først lød, at demonstrationen kunne gennemføres lovligt.

Men så skiftede politiet standpunkt. I en ny vurdering lød det ifølge Vejskatskomitéen fra myndighederne, at demonstrationen ville være ulovlig.

- Da vi som komité udelukkende vil stå bag lovlige demokratiske metoder, opløses Vejskatskomiteen med øjeblikkelig virkning, skrev gruppen i pressemeddelelsen.

/ritzau/

Andre læser også

SAS øger indtjening i juni - men analytiker spÃ¥r sværere marked SAS tjente flere penge i juni end i maj. Men prisfølsomme forbrugere skaber svÃ... Læs mere
USA kommer med gode økonomiske tal efter skidt dag for tech-aktier Bnp-vækst på 2,8 procent i andet kvartal i USA er godt for både Danmark og de... Læs mere
Skønhedsprodukter driver vækst hos forbrugergigant Unilever ender efter første halvår med et overskud på fire milliarder euro, v... Læs mere
På visse øer stiger beskæftigelsen op mod 15 procent om sommeren På Læsø, Samsø og Bornholm stiger beskæftigelsen om sommeren. Oplevelseserh... Læs mere
Højere omkostninger tager bid af snarlig SAS-ejers driftsoverskud AirFrance-KLM ender efter andet kvartal med et driftsoverskud, der er 220 millio... Læs mere