Nyheder

man, 15 maj 2023

Lastbiler blokerer veje forskellige steder i Danmark

Denmark-Copenhagen- Trucks parked at Christiansborg (Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)

Søndag aften er flere veje forskellige steder i landet blevet blokeret af lastbiler.

Det skriver flere medier, herunder B.T. og DR.

Blokaderne sker, efter at vognmænd og lastbilchauffører havde varslet en landsdækkende demonstration mod en politisk aftale om en kilometerbaseret vejafgift for lastbiler.

DR skriver, at nogle lastbiler har blokeret en rundkørsel ved færgelejet i Helsingør.

Ifølge DR, som er på stedet, holdt der søndag aften efter klokken 22 minimum seks lastbiler på vejene omkring rundkørslen.

De forhindrer biler, som lige er kørt af en færge, i at komme hurtigt ud af havneområdet.

Imens skriver B.T., at lastbiler har blokeret grænsen til Padborg ved motorvej E45.

Vagtchef Richard Borring fra Syd- og Sønderjyllands Politi bekræfter over for mediet, at en aktion finder sted.

- Vi har fået en melding om, at der er sporadiske blokader på motorvejsafkørslerne ved grænsen til Tyskland, siger han til B.T.

Politiet fik anmeldelsen lidt over klokken 21 søndag aften.

Richard Borring opfordrer trafikanter til at være ekstra opmærksomme i trafikken.

På Twitter skriver Københavns Politi, at de er til stede på Amager ved to motorvejstilkørsler mod både Danmark og Sverige tæt på Kastrup Lufthavn.

Det skyldes, at et antal lastbiler har forsøgt at spærre for trafikken på tilkørslerne.

- Vi går i dialog med chaufførerne og undersøger nærmere, skriver Københavns Politi søndag aften.

Der opstod usikkerhed om den landsdækkende demonstration i torsdags, da den såkaldte Vejskatskomité, som består af en gruppe danske vognmænd, blev opløst med øjeblikkelig virkning.

Vejskatskomitéen agerede formidler mellem demonstranterne og politiet.

I en pressemeddelelse skrev gruppen, at meldingen fra myndighederne først lød, at demonstrationen kunne gennemføres lovligt.

Men så skiftede politiet standpunkt. I en ny vurdering lød det ifølge Vejskatskomitéen fra myndighederne, at demonstrationen ville være ulovlig.

- Da vi som komité udelukkende vil stå bag lovlige demokratiske metoder, opløses Vejskatskomiteen med øjeblikkelig virkning, skrev gruppen i pressemeddelelsen.

/ritzau/

Andre læser også

Orkestermusikere undgår lockout med ny overenskomstaftale Efter lange forhandlinger er der landet en aftale om arbejdsvilkår for fire af ... Læs mere
Frankrig øger sikkerhed ved synagoger og jødiske skoler Frankrigs indenrigsminister vil øge sikkerhed ved jødiske skoler og synagoger ... Læs mere
Dieselafgiften hæves med en halv krone per liter fra 2025 Omkring fem milliarder udmøntes fra det grønne råderum til indsatser på klim... Læs mere
Ni personer anholdt for storstilet fupnummer om cannabisinvestering Ofre i sag om omfattende investeringsbedrageri står tilbage med et samlet tab p... Læs mere
Israels krigskabinet mødes igen for at enes om reaktion på angreb Ifølge kilde fra regeringen skal Israels krigskabinet igen mandag tale om reakt... Læs mere