Nyheder

man, 26 jun 2023

Lundbeck-topchef stopper efter fem år: Afløses af landsmand

Deborah Dunsire (Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix)

Det danske medicinalfirma Lundbeck skifter ud på selskabets øverste direktørpost. Sydafrikanske Deborah Dunsire, der blev topchef i 2018, har valgt at trække sig fra posten, oplyser Lundbeck mandag.

Hun bliver afløst af sin landsmand Charl van Zyl senest 1. oktober, lyder det i selskabets meddelelse. Han har blandt andet en fortid hos den internationale medicinalgigant Eli Lily.

Lundbeck er specialiseret i forskning, produktion og salg af lægemidler til hjernesygdomme, såsom depression, skizofreni og angst.

Det er en milliardforretning, der i 2022 omsatte for over 18 milliarder danske kroner.

Lundbecks mest sælgende midler er de antidepressiver, der sælges som Brintellix eller Trintellix og det antipsykotikum, der sælges som Rexulti eller Rxulti. Begge solgte for omkring fire milliarder kroner sidste år.

I den senest tilgængelige opgørelse fra Lundbeck kan man læse, at Deborah Dunsire i 2022 steg i løn fra 26,5 millioner kroner til 31,2 millioner kroner.

Ifølge en opgørelse, som Børsen lavede i februar, er der kun seks topchefer blandt de 25 virksomheder, der udgør det toneangivende danske C25-indeks, der sidste tjente mere end Dunsire.

Lundbeck-bestyrelsen roser i meddelelsen Deborah Dunsire for "succesfuldt at have styrket" selskabet i sine fem år som topchef.

- Vi ser frem til at byde Charl velkommen som vores nye administrerende direktør, siger bestyrelsesformand Lars Rasmussen i meddelelsen mandag.

Han fremhæver Charl van Zyls "omfattende erfaring fra den farmaceutiske industri og centralnervesystem-feltet" samt "markedsforståelse og historik for at eksekvere kommercielt."

Lundbeck blev grundlagt i 1915 i København og har i dag 5400 ansatte på verdensplan heraf cirka 1800 i Danmark. 70 procent af selskabet er ejet af Lundbeck-fonden.

/ritzau/

Andre læser også

Guld: En tidssvarende investering og smedning af elegance Guld har altid været et symbol på rigdom, magt og skønhed. Fra tidernes morge... Læs mere
Folketinget godkender flere penge til kongehuset efter tronskifte Kongehuset skal udvikle sig, og det vil koste, hvorfor Folketinget ønsker at af... Læs mere
Minister om EM-arrangementer på storskærm: TV 2 har betalt i dyre domme EM starter om to uger, men det bliver uden større arrangementer uden for barer ... Læs mere
Medie: Mærsk og DSV er blandt sidste fire mulige købere af tysk gigant I kommende uger kan budgivere give bindende bud på DB Schenker, lyder det fra D... Læs mere
Venstre-kandidat trækker sig kort før valg efter russerhistorier Med under to uger til valgdagen har Alexandra Sasha trukket sig kandidat. Det sk... Læs mere