Nyheder

ons, 31 jan 2024

Toyota med advarsel til 500.000 bilejere: Kør ikke i jeres bil

JuliaDorian / Shutterstock.com
JuliaDorian / Shutterstock.com JuliaDorian / Shutterstock.com

Årsagen er en alvorlig fejl ved airbags, som potentielt kan føre til "alvorlige skader eller død".

Denne advarsel er en del af en større tilbagekaldelse af airbags produceret af Takata, en sag der har påvirket flere bilproducenter globalt.

De berørte modeller omfatter visse 2003-2004 Corolla og Corolla Matrix biler, samt RAV4 køretøjer fra 2004-2005. Problemet ligger i airbagens inflator, som er mere tilbøjelig til at eksplodere og sende skarpe metalstykker ud, hvis airbaggen udløses.

Toyota understreger, at ejere af disse køretøjer bør undlade at køre i dem, indtil de har fået foretaget en gratis sikkerhedsreparation.

Denne sag er en del af en større problemstilling med Takata airbags, som har ført til tilbagekaldelse af omkring 67 millioner airbags i USA alene. Det skriver National Highway Traffic Safety Administration. Agenturet har rapporteret 27 dødsfald og mindst 400 skader i USA som følge af de defekte inflatorer.

Toyota arbejder aktivt på at kontakte kunder, der ejer de påvirkede Corolla, Corolla Matrix og RAV4 modeller. Kommunikationen sker gennem flere kanaler og gentages månedligt for at sikre, at alle berørte bliver informeret.

Ejere opfordres til at kontakte deres lokale forhandler for at få foretaget en reparation uden omkostninger, og i mange tilfælde kan reparationen udføres på omkring en time.

Ifølge Toyota kan fejlen være på modellerne Corolla, RAV4 og Corolla Matrix, sidstnævnte er specielt fremstillet til det amerikanske marked, som er bygget for godt 20 år siden.

Corollaerne, der nu formentlig skal have nye airbags, er produceret mellem 2003 og 2004. Men RAV4-modellerne er bygget mellem 2004 og 2005.

Andre læser også

Valgnævn afviser Lars Boje Mathiesens ønsker til partinavn Lars Boje Mathiesens nye parti kommer ikke til at hedde hverken Danmarks Bedste ... Læs mere
Eksperter foreslår ny reform trods rekordhøj beskæftigelse Der har aldrig været flere i job i Danmark, og ekspertgruppe lægger op til den... Læs mere
Måling: SF overhaler S og er landets største parti SF overhaler S med 18,8 procent af stemmerne, mens regeringspartiet går tilbage... Læs mere
Carlsberg kan tappe britisk Pepsi med muligt milliardopkøb Det kan blive til et samarbejde mellem Carlsberg og PepsiCo, hvis dansk opkøb a... Læs mere