Nyheder

tor, 22 jun 2023

Medie: Undersøgelse om Risgaard er først klar efter sommerferien

Denmark union president (Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix)

Det bliver først efter sommerferien, at advokatfirmaet Kromann Reumert kommer med sine konklusioner i undersøgelsen om den nu tidligere formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) Lizette Risgaard.

Det erfarer mediet Finans.

Ifølge mediet var topfolkene i fagbevægelsen blevet bedt om at være klar onsdag eller torsdag i næste uge, men det bliver nu altså udskudt, skriver Finans.

Oprindeligt blev det meldt ud, at Kromann Reumert skulle afslutte sin undersøgelse 15. juni.

Det kostede i april Lizette Risgaard formandsposten i FH, at der blev rejst anklager mod hende om upassende og grænseoverskridende adfærd.

Otte mænd berettede til Berlingske og Ekstra Bladet om upassende adfærd fra formanden. Efterfølgende kom flere med anklager mod hende.

En mand oplevede ved Lønmodtagernes Topmøde i 2021, at han blev "klappet i røven" tre gange, da de to krammede.

En anden mand fortalte om en episode i forbindelse med folketingsvalget i 2019. Under en sang rykkede Lizette Risgaard ifølge manden sin hånd længere og længere ned ad hans ryg, indtil hånden endte på mandens numse.

Lizette Risgaard undskyldte, hvis nogen havde følt sig krænket af hende.

Hun forsøgte i første omgang at blive siddende som formand, men gradvist stod det klart, at for mange fagforbund krævede hendes afgang, og til sidst stoppede hun som formand.

Ritzau har forsøgt at få en kommentar fra FH, som på nuværende tidspunkt ikke ønsker at kommentere oplysningerne om udsættelsen.

Undersøgelsen skal være afslutningen på en række interviews med blandt andre mange forbundsformænd.

Et særligt interessefelt er også, om andre i toppen af fagbevægelsen har kendt til Lizette Risgaards angiveligt krænkende adfærd.

FH har indkaldt til ekstraordinær kongres 7. september, hvor en ny formand skal vælges. Endnu har ingen meldt sig som kandidat.

Foreløbig vikarierer FH-næstformand Morten Skov Christiansen på formandsposten.

/ritzau/

Andre læser også

Guld: En tidssvarende investering og smedning af elegance Guld har altid været et symbol på rigdom, magt og skønhed. Fra tidernes morge... Læs mere
Folketinget godkender flere penge til kongehuset efter tronskifte Kongehuset skal udvikle sig, og det vil koste, hvorfor Folketinget ønsker at af... Læs mere
Minister om EM-arrangementer på storskærm: TV 2 har betalt i dyre domme EM starter om to uger, men det bliver uden større arrangementer uden for barer ... Læs mere
Medie: Mærsk og DSV er blandt sidste fire mulige købere af tysk gigant I kommende uger kan budgivere give bindende bud på DB Schenker, lyder det fra D... Læs mere
Venstre-kandidat trækker sig kort før valg efter russerhistorier Med under to uger til valgdagen har Alexandra Sasha trukket sig kandidat. Det sk... Læs mere