Økonomi

tor, 14 mar 2024

Er du én af de heldige? 400.000 danske boligejere kan se frem til skatterabat

Foto : Depositphotos.com

Der var ikke meget at smile af for boligejere, da energikrisen rasede i 2021 og 2022 – særligt for dem, der havde gas- eller oliefyr som opvarmningskilde. De nye 2020-ejendomsvurderinger er ved at blive rullet ud, og her er der gode skatterabatter til danskere, der ejer en bolig med eget gas- eller oliefyr, afslører Finans.

Den automatiske skatterabat vil gælde for cirka 400.000 boliger, hvor 100.00 er med oliefyr, 300.000 er boliger med gasfyr.

Olie- og gasfyr udløser rabatter

Klima- og energiminister Lars Aagaard (M) har i et svar til Folketinget løftet sløret for, at de ellers meget ildesete gas- og oliefyr giver skatterabatter til boligejerne:

”I det nye ejendomsvurderingssystem er standardopvarmningen fjernvarme. I de nye 2020-vurderinger for ejerboliger medfører andre opvarmningsformer en nedjustering af kvadratmeterprisen for ejerboligen i forhold til fjernvarme”, fortæller Lars Aagaard.

Det nye ejendomsvurderingssystem er bygget op, så fjernvarme er standarden i forhold til opvarmning. Det har haft konsekvenser for 2020-vurderingerne, der kommer boligejerne til fordel. Kvadratmeterprisen er nemlig lavere, hvis boligen har egen varmekilde i modsætning til fjernvarme.

Ifølge Vurderingsstyrelsen vil skatterabatterne lande på helt op til 19 % for dig, der ejer en bolig med oliefyr, hvor en bolig med gasfyr i kan få op mod 6 % i rabat. Der kan dog vise sig at være tale om endnu større rabatter, når det nye vurderingssystem får de opdaterede tal.

Ændringer kan påvirke rabatter i fremtiden

Lars Aagaard gør dog opmærksom på, at justeringerne kan ændre sig i fremtidige ejendomsvurderinger. Hvis priserne falder på boliger opvarmet med naturgas efter 1. januar 2020, kan det derfor også have konsekvenser.

Siden 2013 har det været forbudt at installere oliefyr i nye boliger, mens det i 2016 blev forbudt at erstatte gamle oliefyr, hvis det er muligt at vælge andre opvarmningskilder. Ambitionerne er desuden, at det i 2035 skal være helt slut med gasfyr i private danske hjem.

Andre læser også

Trods erkendelse og ekstra penge står regeringen fast på store bededag Statsminister erkender, at hun undervurderede modstand mod store bededag, men vi... Læs mere
Salget af børneudstyr får Røde Kors’ genbrugsforretning til at vokse I 2023 havde Røde Kors Genbrug en indtjening på 107 millioner kroner. Det er i... Læs mere
Mette F.: Ukraine kan bruge danske våben på russisk territorium Våben, som Danmark har doneret til Ukraine, må bruges på russisk jord, hvis d... Læs mere
Medie: Siemens overvejer at fyre 550 i Danmark Ifølge Bloomberg News har Siemens Gamesa planer om en større fyringsrunde, der... Læs mere