Økonomi

tir, 13 jun 2023

Tysklands inflation falder til laveste niveau siden marts 2022

Global Economy (Martin Meissner/Ritzau Scanpix)

Der er tirsdag morgen godt nyt til forbrugerne i Tyskland.

Her er inflationen faldet til det laveste niveau siden marts 2022, oplyser det tyske statistikkontor. I maj var inflationen således 6,1 procent.

Det er noget lavere end i april, hvor inflationen var 7,2 procent.

Inflationen beskriver en løbende stigning i priserne på varer og tjenester.

Når inflationen i maj var 6,1 procent, betyder det, at forbrugerpriserne i denne måned var 6,1 procent højere end i maj sidste år.

Hos Dansk Erhverv bliver der taget godt imod tirsdagens tyske tal.

- Det er en kærkommen nyhed for de tyske forbrugere, at inflationen falder med hastige skridt, skriver seniorøkonom Kristian Skriver i en kommentar.

- I lang tid har den høje og kraftigt tiltagende inflation været en stor bekymring for forbrugerne, lyder det videre.

Kristian Skriver påpeger, at det hovedsageligt er priserne på energi og fødevarer, der har fået den tyske inflation til at falde.

Energipriserne var generelt høje i foråret 2022 efter Ruslands invasion af Ukraine. De har siden stabiliseret sig en smule, hvilket er en af årsagerne til, at flere lande - også Danmark - oplever aftagende inflation.

Den tyske inflation falder dog langtfra lige så hurtigt som den danske.

- Tysk inflation har sat kursen nedad, men der er ikke lige så meget fart på udviklingen som i Danmark. Inflationen i Tyskland er aktuelt dobbelt så høj som i Danmark, skriver Allan Sørensen, der er cheføkonom i Dansk Industri.

Inflationen var i maj 2,9 procent i Danmark.

En aftagende inflation betyder ikke nødvendigvis, at priserne falder i forhold til den foregående måned. Men det var faktisk tilfældet i Tyskland i maj.

- Den gode nyhed i den tyske inflationsrapport er, at priserne faldt fra april til maj. Tyskerne kan samtidig glæde sig over aftagende prisstigninger på både fødevarer, energi, industriprodukter og services, skriver Allan Sørensen.

Forbrugerpriserne faldt fra april til maj med 0,1 procent i Tyskland.

/ritzau/

Andre læser også

Antallet af unge uden job og uddannelse er stagneret 6,3 procent af de 15 til 24-årige havde hverken job eller uddannelse i 2023. De... Læs mere
Valgplakater fik kort levetid i København før gerningsmænd rev dem ned Der er tale om plakater fra partier som Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten, Mod... Læs mere
Messerschmidt vil forlade klimaloven i dag hvis ministeren ønsker det Hvis klimaminister Lars Aagaard er træt af DF i aftalen om klimaloven, er Messe... Læs mere
SF erkender: Plan om Kosovo-fængsel er en dårlig ide Forsøget på at leje fængselspladser i Kosovo er fortsat besværet, og nu er d... Læs mere
Partier opfordrer DF til at forlade klimalov efter trussel Dansk Folkeparti skal være velkommen til at forlade klimaloven, for de bidrager... Læs mere