Politik

tir, 02 apr 2024

Brøndbys borgmester går på pension efter otte år

Efter otte år med borgmesterkæden i Brøndby Kommune siger Kent Max Magelund (S) nu stop i en alder af 72 år for at gå på pension. (Arkivfoto).
Bjarke Maccarthy/Socialdemokrati/Ritzau Scanpix Efter otte år med borgmesterkæden i Brøndby Kommune siger Kent Max Magelund (S) nu stop i en alder af 72 år for at gå på pension. (Arkivfoto).

Kent Magelund (S) stopper som borgmester i Brøndby den 31. maj efter otte år på posten. Årsagen er, at han går på pension.

Det skriver Brøndby Kommune på Facebook.

- Efter moden overvejelse og mange år i kommunalbestyrelsen ønsker jeg nu at lade mig pensionere, mens helbredet stadig er til det.

- Det er fantastisk at slutte sit arbejdsliv i den kommune, jeg næsten er vokset op i fra barnsben, og hvor jeg har været lærer i 37 år, før jeg blev borgmester, udtaler Kent Magelund i opslaget.

72-årige Kent Magelund blev valgt ind i Brøndby Kommunes Kommunalbestyrelse i 2009.

Han overtog borgmesterposten den 1. marts 2016 efter Ib Terp (S), som måtte give borgmesterkæden videre på grund af sygdom.

Han har tidligere udtalt til Sjællandske Nyheder, at "den måde, jeg blev borgmester på, var mærkelig".

- Meningen var, at jeg skulle lære af Ib i det første år, men han ringede pludselig til mig i november 2015 og fortalte, at jeg skulle søge orlov fra mit arbejde som lærer, sagde Magelund i forbindelse med et fødselsdagsportræt i 2021.

Den socialdemokratiske gruppe i Kommunalbestyrelsen i Brøndby Kommune skal udpege en ny borgmesterkandidat på et kommunalbestyrelsesmøde den 22. maj.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Biden: USA vil forebygge en optrapning af konflikten i Mellemøsten Iraks premierminister siger i Washington, at hans land ønsker at udbygge relati... Læs mere
Våbenansvarlig på Baldwin-film får 18 måneders fængsel Hannah Gutierrez-Reed var våbenansvarlig under produktionen af "Rust", hvor en ... Læs mere
Israel ser flere mulige reaktioner på iransk angreb Medie: Israel søger efter en reaktion, som er smertelig for Iran, men som ikke ... Læs mere
Aktieinvestorer tror på at situationen i Mellemøsten ikke eskalerer Investorer mener ikke, at situationen i Mellemøsten eskalerer yderligere, siger... Læs mere
Høns og gæs må igen sættes fri efter risiko for fugleinfluenza Fødevarestyrelsen ophæver krav om, at gæs, høns, ænder og kalkuner skal væ... Læs mere