Politik

fre, 24 maj 2024

Danmarks største forsvarsfirma øger salg og indtjening i konfliktår

Til september skifter Jes Munk Hansen posten som topchef i Terma ud med posten som topchef i C25-selskabet Rockwool. (Arkivfoto).
Henning Bagger/Ritzau Scanpix Til september skifter Jes Munk Hansen posten som topchef i Terma ud med posten som topchef i C25-selskabet Rockwool. (Arkivfoto).

Omsætningen hos Danmarks største forsvarsvirksomhed, Terma, har taget et pænt spring i løbet af 2023.

Terma omsatte sidste år for 2,6 milliarder kroner, hvilket er 17 procent mere end i 2022.

Det skriver Terma i en pressemeddelelse.

Også indtjeningen er steget, og før skat har virksomheden tjent 228 millioner kroner. Det er en vækst på 33 procent, skriver Terma.

- Jeg er selvfølgelig meget stolt over det flotte resultat, som Termas godt 1500 medarbejdere har leveret, siger selskabets topchef, Jes Munk Hansen, i pressemeddelelsen.

- Terma er gået fra at være en leverandør af delløsninger og komponenter til en unik platform, der kan tage en ledende rolle som totalleverandør - både til det danske forsvar og udenlandske kunder, lyder det videre.

Terma har hovedkvarter i Lystrup ved Aarhus. Den udvikler og producerer produkter og løsninger til forsvarsindustrien herunder en række dele til F-35-fly.

På fabrikker i Lystrup og Grenaa producerer Terma over 80 forskellige dele til F-35-flyene, lyder det fra Jes Munk Hansen.

Sammen med regnskabet løfter Terma også sløret for en vækststrategi, hvor ambitionen er at fordoble Termas omsætning over tre år. Det skal ske gennem en kombination af vækst og opkøb.

Ifølge Jes Munk Hansen befinder mulige opkøb sig primært i Europa og Nordamerika, og de første kan allerede falde på plads i løbet af dette år.

- Vi er meget langt i at have dialog med virksomhederne om opkøb, siger han i et interview med Børsen.

- Det skal passe i vores portefølje. Og jeg kan ikke fortælle det præcist, for så kommer jeg nok til at afsløre for meget. Men digitaliseringsagendaen fylder meget.

Til september skifter Jes Munk Hansen posten som topchef i Terma ud med posten som topchef i C25-selskabet Rockwool.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Klimaråd vil have nedbragt aftryk fra importerede fjernsyn Danskernes forbrugsaftryk fra importerede varer skal ned, og det bør regeringen... Læs mere
Folketinget hejser regnbueflaget trods kritik af Pride-organisation Flere sponsorerer har trukket støtten til Copenhagen Pride. Folketinget hejser ... Læs mere
Første gang: Folkemødet har lige mange mænd og kvinder i debatter Mette Frederiksens overfald var også et "fælles skub" mod demokratiet, siger F... Læs mere
Støjberg oplever skub og spytklatter: Der er sket et skred Det er et "skred i nogle fundamentale ting", siger Inger Støjberg i tale efter ... Læs mere
Syv ud af otte i udvalg vil gøre det lettere at bestemme egen død Mette Frederiksen (S) er fortaler for aktiv dødshjælp. I udvalg bakker stort f... Læs mere