Politik

tir, 20 feb 2024

K-ordfører genindtager post han før har trukket sig fra

Niels Flemming Hansen er spidskandidat til europaparlamentsvalget for De Konservative. Nu skal han også i en periode være forsvarsordfører. (Arkivfoto).
Claus Fisker/Ritzau Scanpix Niels Flemming Hansen er spidskandidat til europaparlamentsvalget for De Konservative. Nu skal han også i en periode være forsvarsordfører. (Arkivfoto).

De Konservatives Niels Flemming Hansen skal i en periode igen være forsvarsordfører for partiet, mens Rasmus Jarlov, der normalt har posten, er sygemeldt.

Det oplyser partiets gruppeformand, Mona Juul, i en sms til Ritzau.

Niels Flemming Hansen har før været forsvarsordfører, men trak sig i maj 2022 fra ordførerskabet. Det skete, efter det kom frem, at en virksomhed, Niels Flemming Hansen er medejer af, solgte sko af mærket Ecco.

Ecco har fået heftig kritik for firmaets aktiviteter i Rusland trods krigen i Ukraine.

- Rasmus er selvfølgelig tilbage på sine ordførerskaber, når han kommer igen, skriver Mona Juul i en sms.

Niels Flemming Hansen, der udover at være folketingsmedlem også er partiets spidskandidat til europaparlamentsvalget, udtalte i en skriftlig kommentar til Vejle Amts Folkeblad i 2022, at kritikken af Ecco var berettiget. Han erkendte her, at der kunne rejses tvivl om, hvor hans loyalitet lå.

- Jeg har derfor efter aftale med min gruppeformand meddelt, at jeg ønsker at stoppe som forsvarsordfører for Det Konservative Folkeparti, lød det.

I stedet for Rasmus Jarlov træder Tina Cartey ind i Folketinget, hvor hun ikke har siddet før. Hun overtager Jarlovs andre ordførerskaber for blandt andet skat og finans.

Generelt rykkes der lidt rundt på ordførerskaberne hos De Konservative. Mai Mercado, der for nylig stoppede som gruppeformand, bliver ordfører for blandt andet it. Hun er i forvejen retsordfører.

Helle Bonnesen får ordførerskaber for forsyning og energi, mens Mona Juul beholder sine ordførerskaber for blandt andet klima og erhverv oveni sin gruppeformandspost.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Valgnævn afviser Lars Boje Mathiesens ønsker til partinavn Lars Boje Mathiesens nye parti kommer ikke til at hedde hverken Danmarks Bedste ... Læs mere
Eksperter foreslår ny reform trods rekordhøj beskæftigelse Der har aldrig været flere i job i Danmark, og ekspertgruppe lægger op til den... Læs mere
Måling: SF overhaler S og er landets største parti SF overhaler S med 18,8 procent af stemmerne, mens regeringspartiet går tilbage... Læs mere
Carlsberg kan tappe britisk Pepsi med muligt milliardopkøb Det kan blive til et samarbejde mellem Carlsberg og PepsiCo, hvis dansk opkøb a... Læs mere