Politik

ons, 18 dec 2024

Nordic Waste-konkursbo rejser krav på halv milliard mod ledelse

Miljøminister Magnus Heunicke (S) oplyser til Ritzau, at konkursboet efter Nordic Waste har rejst et trecifret millionkrav mod ledelsesmedlemmer i to selskaber. Han siger, at det er "helt afgørende", at "forureneren skal betale regningen". (Arkivfoto).
Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix Miljøminister Magnus Heunicke (S) oplyser til Ritzau, at konkursboet efter Nordic Waste har rejst et trecifret millionkrav mod ledelsesmedlemmer i to selskaber. Han siger, at det er "helt afgørende", at "forureneren skal betale regningen". (Arkivfoto).

Konkursboet efter Nordic Waste har onsdag rejst et erstatningskrav på en halv milliard kroner mod ledelsesmedlemmer.

Det drejer sig om tidligere ledelsesmedlemmer i Nordic Waste samt søsterselskabet DSH Recycling, der ligeledes er gået konkurs.

Det oplyser miljøminister Magnus Heunicke (S) i en skriftlig kommentar til Ritzau.

- Sagen om Nordic Waste har haft og har stadig store økonomiske og miljømæssige konsekvenser. Det er helt afgørende, at vi fortsætter med at forfølge princippet og ambitionen om, at forureneren skal betale regningen for at afværge de alvorlige skader på miljøet i Ølst, siger Heunicke.

- Konkursboet har nu rejst et foreløbigt krav på cirka 500 millioner kroner mod ledelsesmedlemmer i Nordic Waste A/S og DSH Recycling A/S, og der er dermed taget endnu et skridt på vejen mod at sikre, at regningen for jordskreddet ender hos dem, der har ansvaret, siger han videre.

Kurator Anders Hoffmann Kønigsfeldt fra advokathuset Bech-Bruun bekræfter, at ledelsesmedlemmer har modtaget varsel om kravet. Han ønsker ikke at kommentere kravet yderligere.

I alt fem personer sad i enten bestyrelsen eller ledelsen hos de to selskaber op til selskabernes konkurs.

Nordic Waste gik konkurs i januar i år. Konkursen kom i kølvandet på en meget omtalt sag om et jordskred med forurenet jord ved Ølst tæt ved Randers.

Efter jordskreddet venter der en regning for oprydningsarbejdet. Staten bidrager med 200 millioner kroner, mens Randers Kommunes regning ventes at blive 300 millioner kroner.

Staten er repræsenteret ved Kammeradvokaten i konkursboet, mens Randers Kommune er repræsenteret ved Bech Bruun.

Borgmester i Randers, Torben Hansen, kalder i en pressemeddelelse erstatningskravet "helt på sin plads".

- Vi har et lovfæstet princip om, at forureneren betaler, og det skal forfølges, siger borgmesteren og tilføjer:

- Det ville være urimeligt, hvis borgerne her står tilbage med den regning.

I slutningen af november trak en kurator fra advokatvirksomheden Gorrissen Federspiel sig fra konkursboet efter beskyldninger om mulig inhabilitet fra Kammeradvokatens kurator. Gorrissen Federspiel har afvist beskyldningerne.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Koldings aldrende borgmester overraskede mange men takker nu af Knud Erik Langhoff blev til manges overraskelse borgmester i Kolding, men takker... Læs mere
Regeringen kan være på vej til at fritage ustøttet biogas fra afgifter Ustøttet biogas kan fritages fra at betale CO2-afgift, lyder det i ny undersøg... Læs mere
Danmark vil tage kontakt til det nye styre i Syrien efter nytår Oprørsstyrker i Syrien trængte tidligere på måneden ind i landets hovedstad,... Læs mere
Partier har stemmer nok til forundersøgelse om Elbit-sagen Der kan igangsættes en forundersøgelse af forløbet i Elbit-sagen, hvor Folket... Læs mere
EU-agentur vil tjekke muligt link mellem Novo-middel og øjensygdom Diabetesmidlet Ozempic mistænkes i to nye danske studier for forbindelse til de... Læs mere