Politik

man, 18 mar 2024

Randers bevilger flere millioner til oprydning efter Nordic Waste

Det var 19. december 2023, at Nordic Waste overlod opgaven med at inddæmme det massive jordskred hos virksomheden til Randers Kommune. (Arkivfoto).
Bo Amstrup/Ritzau Scanpix Det var 19. december 2023, at Nordic Waste overlod opgaven med at inddæmme det massive jordskred hos virksomheden til Randers Kommune. (Arkivfoto).

Randers Kommune bevilger yderligere 150 millioner kroner til håndteringen af jordskreddet ved Nordic Waste i Ølst.

Det har byrådet i kommunen godkendt mandag aften efter en kort dialog på aftenens byrådsmøde. Forslaget blev indstillet godkendt af Økonomiudvalget.

Borgmester i kommunen Torben Hansen (A) siger i øvrigt på mødet, at man arbejder "højtryk" på at komme med en samlet kalkule over udgifterne til afværgearbejdet og det kommende rehabiliteringsarbejde i området.

I dagsordenen til byrådsmødet fremgår det, at kommunen fortsat forudsætter, at forureneren skal betale.

Alle kommunens udgifter vil derfor blive opgjort og anmeldt som krav i konkursboet til Nordic Waste.

På et byrådsmøde i slutningen af januar blev der bevilget 100 millioner kroner til arbejdet med jordskreddet i 2024.

Ifølge dagsordenen er denne bevilling ikke tilstrækkelig, hvorfor man mandag aften har valgt at bevilge yderligere 150 millioner kroner.

Folketinget har tidligere vedtaget et aktstykke, der afsætter 205 millioner kroner til den akutte indsats fra den 23. januar og frem.

Af de millioner har staten brugt 58 millioner kroner og torsdag har miljøminister Magnus Heunicke (S) i et aktstykke fremsat, at 146 millioner kroner bliver stillet til rådighed for Randers Kommune.

Det blev stemt igennem af alle Folketingets partier på nær Liberal Alliance.

På byrådsmødet mandag aften blev de yderligere millioner fra staten også kommenteret.

Borgmester Torben Hansen pointerede, at pengene ikke er tilstrækkelige, da der også kommer en rehabiliteringsfase et tidspunkt i fremtiden.

Det var 19. december 2023, at Nordic Waste overlod opgaven med at inddæmme det massive jordskred hos virksomheden til Randers Kommune.

22. januar 2023 blev Nordic Waste erklæret konkurs ved Skifteretten i Randers.

Frem til konkursen brugte Randers Kommune 120,3 millioner kroner på indsatsen med at forhindre forurening af den nærliggende Alling Å.

Men regningerne tikker fortsat ind hos kommunen.

Mens jordskreddet meldes stabiliseret, koncentrerer man nu kræfterne om rensning af overfladevandet.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere
Finsk selskab vil overtage Topdanmark Det finske forsikringsselskab Sampo har fremlagt et tilbud om at købe alle akti... Læs mere