Politik

tir, 23 apr 2024

S-medlemmer klager over udlændingeordfører til hovedbestyrelsen

Den socialdemokratiske udlændingeordfører, Frederik Vad, stigmatiserer, mener en række socialdemokratiske lokalmedlemmer. (Arkivfoto).
Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix Den socialdemokratiske udlændingeordfører, Frederik Vad, stigmatiserer, mener en række socialdemokratiske lokalmedlemmer. (Arkivfoto).

Socialdemokratiets hovedbestyrelse har modtaget et brev fra en række partimedlemmer, der er utilfredse med en række indvandrerkritiske udtalelser fra udlændinge- og integrationsordfører Frederik Vad (S).

Det skriver DR.

Der er tale om 18 navngivne underskrivere, herunder ti byrådsmedlemmer. Dertil står den socialdemokratiske partiforening i Ballerup som afsender på brevet, kan DR fortælle.

Frederik Vad har udtalt, at indvandrere i nogle tilfælde godt kan modarbejde danske værdier, selv om de har både job og bolig og umiddelbart kan virke velintegrerede.

Musa Kekec (S), der er medlem af kommunalbestyrelsen i Ballerup Kommune, siger til DR, at Vad stigmatiserer en stor befolkningsgruppe, som bidrager positivt til Danmark hver dag:

- Og det bryder vi os ikke om. For det skaber en myte om, at integrationen har fejlet, og at det fremover ikke er nok at tage sig en uddannelse, at tale dansk, at bidrage til samfundet og at have et arbejde - men at der skal mere til.

Talen, hvori Frederik Vad kom med de udtalelser, der altså nu skaber debat, blev holdt i Folketingssalen tidligere i april. Her talte Frederik Vad om en ny erkendelse i udlændingedebatten, altså at man godt kunne have job, bolig og se velintegreret ud og samtidig arbejde på at undergrave danske værdier.

Det er ikke kun de socialdemokratiske medlemmer, der er blevet stødt over talen. Det meddelte også Moderaternes udlændingeordfører, Mohammad Rona, til DR, at han var blevet efter talen.

Frederik Vad siger til DR, at han er trist over, at nogle i partiet mener, at han har sagt noget forkert. Men han fastholder, at der ikke er sket en forandring i Socialdemokratiets linje på udlændingespørgsmålet i årevis.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere