Pressemeddelelse

lør, 12 aug 2023

Alm. Brand Group ansætter ny investeringsdirektør

Thorsten Meyer Larsen starter 14. august 2023 som ny investeringsdirektør i Alm. Brand Group

Pressemeddelelse

9.8.2023 09:51:52 CEST | Alm. Brand Group

Thorsten Meyer Larsen, der kommer med en stærk ledelsesmæssig og faglig baggrund i den finansielle sektor, tiltræder som ny investeringsdirektør i Alm. Brand Group.

Thorsten Meyer Larsen, 42, tiltræder 14. august som investeringsdirektør i Alm. Brand Group. Den 42-årige økonom kommer med en stærk ledelsesmæssig såvel som faglig baggrund fra bl.a. Danmarks Nationalbank og træder ind i forsikringskoncernens Økonomiledelse.

Her bliver hans opgave at videreudvikle investeringsområdet, der spiller en helt central rolle i Alm. Brand Group.

”Der er ingen tvivl om, at vi med Thorsten får en top-kompetent profil på stolen. Han trækker bl.a. på 10 års erfaring fra Danmarks Nationalbank, hvor han senest bestred rollen som investeringsdirektør, hvilket også vidner om, at han er vant til at navigere i svære og komplekse områder. Lige så vigtigt er det, at hans menneskelige og ledelsesmæssige kompas er korrekt indstillet, og jeg er derfor ikke i tvivl om, at Thorsten kommer til at gøre en kæmpe positiv forskel – først og fremmest for investeringsområdet, men også for koncernen generelt,” fortæller Andreas Ruben Madsen, der er CFO i Alm. Brand Group.

Han peger på, at investeringsområdet bidrager væsentligt til koncernens bundlinje, og at det derfor er afgørende kontinuerligt at dyrke, udnytte og videreudvikle potentialet.

”Som forsikringsselskab er varetagelsen af investeringsporteføljen helt afgørende for vores samlede performance som koncern. Med sammenlægningen af Alm. Brand og Codan blev vi den næststørste spiller på skadesforsikringsmarkedet herhjemme, hvorfor investeringsaktiverne voksede tilsvarende til ca. 23. mia. kr. Det er derfor et område, der kræver høj prioritering i Alm. Brand Group. Med ansættelsen af Thorsten giver vi nu investeringsområdet et ekstra løft og sikrer, at vi udnytter og maksimerer potentialet til glæde for både koncernen og vores aktionærer,” tilføjer Andreas Ruben Madsen.

Let at sige ja

Thorsten Meyer Larsen indledte karrieren i Finansministeriet, inden han senere rykkede til Danmarks Nationalbank, hvor han gennem de 10 års ansættelse bl.a. nåede at være chef for statsgælden og senest var chef for investeringerne i valutareserven.

Thorsten Meyer Larsen har siden været Head of ESG i BankInvest og senest arbejdet i Nykredit Wealth Management som ekstern konsulent.

”Det har virkelig været spændende at følge den udvikling, som Alm. Brand – og nu Alm. Brand Group – har været igennem de seneste år. Danmark har en ny nr. 2 på det danske skadesforsikringsmarked. Det er bestemt noget, der bliver lagt mærke til rundt omkring, og det var meget let at sige ja, da jeg fik forelagt muligheden for at blive en del af den udvikling,” fortæller Thorsten Meyer Larsen.

”Jeg glæder mig meget til at fortsætte det gode arbejde, som allerede er godt i gang, og samtidig også være med til at videreudvikle investeringsområdet i Alm. Brand Group over de kommende år. Det er et område, som med sammenlægningen er rykket ind i en større liga – hvilket gør det naturligt at sikre sig, at investeringsprofil og prioriteter er, hvor de skal være. Det gælder også inden for ESG, der er et område i rivende udvikling. Det bliver fantastisk at komme i gang, og jeg vil på den korte bane især se frem til at møde de mange nye, dygtige kolleger i både Investering og resten af Alm. Brand Group,” siger Thorsten Meyer Larsen.

Om Thorsten Meyer Larsen

Bor i Jægersborg med sin kone Louise, deres to børn på 11 og 8 år og en få måneder gammel golden retriever. Fritiden går især med familie, hund og sport, for tiden især padel tennis.

CV

2023: Ekstern konsulent i Wealth Management, Nykredit

2022-2023: Head of ESG, BankInvest

2021-2022: Chef for Valutareserven (Chief Investment Officer), Danmarks Nationalbank

2019-2021: Chef for Pengepolitiske Operationer og Statsgæld, Danmarks Nationalbank 

2016-2019: Chef for Investor Relations & Risk, Statsgæld, Danmarks Nationalbank

2013-2016: Senior Advisor, Statsgæld, Danmarks Nationalbank

2012-2013: Dealer/Portfolio Manager, Danmarks Nationalbank

2008-2011: Fuldmægtig, Finansministeriet

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere