Pressemeddelelse

søn, 18 jun 2023

Analyse: Nordjyske SMV’er ser markant lysere på fremtiden

Analyse: Nordjyske SMV’er ser markant lysere på fremtiden

Pressemeddelelse

16.6.2023 11:27:04 CEST | Erhvervshus Nordjylland

De negative forventninger til fremtiden blandt SMV’er i Nordjylland ser ud til at være forsvundet som dug for solen. Den seneste analyse fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses Virksomhedspanel viser positive udsigter for erhvervsudviklingen – også i Nordjylland.

På blot et halvt år er forventningerne vendt blandt SMV’erne, når det kommer til deres økonomiske situation. Især forventninger til udviklingen, i deres økonomiske situation, er overvejende positive. Den tendens tegner sig over hele landet.

Zoomer vi ind på Nordjylland, er tendensen den samme. 60% af de nordjyske SMV’er svarer i analysen fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses Virksomhedspanel, at de vurderer deres nuværende økonomiske situation som god eller meget god. Her var tallet i november 2022 på 56%.

En markant større forskel viser sig, når SMV’erne blev spurgt ind til deres forventninger til udviklingen i fremtiden. 39% af de nordjyske virksomheder forventer, at deres økonomiske situation vil udvikle sig positivt eller meget positivt de næste seks måneder. Det er næsten en fordobling sammenlignet med forventningerne blandt virksomhederne i november 2022, hvor tallet var 20%.

I tråd med den udvikling forventer færre virksomheder, at deres økonomiske situation udvikler sig negativt eller meget negativt inden for det næste halve år. I analysen ligger tallet nu på 7%, hvorimod hele 19% af virksomhederne tilbage i november sidste år forventede en negativ eller meget negativ udvikling.

”Sidste år var et turbulent år for nordjysk erhvervsliv. Den generelle usikkerhed i forhold til inflation, energipriser og den geopolitiske situation gjorde, at mange virksomheder var tilbageholdende i forhold til at tro på et udviklingspotentiale i 2023. Heldigvis har det vist sig, at størstedelen af vores erhvervsliv har formået at stå imod de mange udfordringer, og samtidig har der vist sig at være større efterspørgsel efter varer og tjenester, end forventet”, fortæller adm. direktør fra Erhvervshus Nordjylland, Lars Erik Jønsson.

De positive forventninger ses på tværs af alle brancher i hele landet, undtaget inden for information og kommunikation, hvor forventningerne er uændrede siden november 2022.

Fakta
Analysen er gennemført i april 2023 blandt 3.504 besvarelser fra SMV’er – i Nordjylland har 489 SMV’er svaret på undersøgelsen.

Andre læser også

Løkke erkender at have gennemført skadelig politik for havmiljøet Lars Løkke foreslår redningsplan for havmiljøet i EU og erkender, at egen lan... Læs mere
Ryanair-topchef er klar til at sænke priser for at fylde fly Ryanair har tjent rekordmeget i 2023/2024. Sommerpriser er afhængige af bestill... Læs mere
Tidligere DF-profil vil i byrådet i Kolding for partiet Moderaterne Vi flytter os alle sammen gennem livet, siger Jørn Dohrmann, der har skiftet DF... Læs mere
Nyt lavpunkt: Venstre får laveste Voxmeter-måling hidtil I en ny meningsmåling, Voxmeter har foretaget for Ritzau, står Venstre til at ... Læs mere
Minister vil gøre landbrugsjord til skov som en del af trepart Klimaminister Lars Aagaard (M) vil slå to fluer med et smæk, når landbrugets ... Læs mere