Pressemeddelelse

fre, 12 maj 2023

Djøfs Lederpris 2023 præmierer resultater, godt arbejdsmiljø og trivsel

Rune Petersen, Pelican Self Storage modtager Djøfs Lederpris 2023 af Anne Waagstein, formand for Djøf Privat

Pressemeddelelse

12.5.2023 09:39:33 CEST | Djøf

Rune Petersen, Chief Investment & Innovation Officer, Pelican Self Storage, vinder Djøfs Lederpris 2023. Han lægger vægt på at være visionær og skabe vækst med blik for bæredygtighed, social ansvarlighed og inklusion, lyder begrundelsen fra prisjuryen.

Vinderen af Djøfs Lederpris 2023 går i år til Rune Petersen, Chief Investment & Innovation Officer, Pelican Self Storage. Rune Petersen er Master, cand.merc i finansiering.

- Rune vinder prisen, fordi han har vist sig som en leder, der kan skabe resultater og samtidig have fokus på et godt arbejdsmiljø, hvor trivsel er høj prioriteret. Han lægger vægt på at være visionær og skabe vækst med blik for bæredygtighed, social ansvarlighed og inklusion, siger Anne Bach Waagstein, formand for dommerkomiteen og formand for Djøf Privat.

Dommerne har også lagt vægt på, at Rune Petersen i det daglige arbejder med fokus på den konkrete drift, men også prioriterer den politiske dagsorden vedrørende miljømæssig bæredygtighed indenfor byggeriet.

Det er i orden at fejle, så længe vi lærer af det

Rune Petersen er både glad og stolt over prisen:

- Det er en stor tillidserklæring. God ledelse handler for mig om evnen til på den ene side at skabe resultater og forandringer og på den anden side skabe et miljø, hvor medarbejderne trives, føler de har ansvar og udvikler sig. Mine klare styrker som leder er mine menneskelige egenskaber og en evne til at skabe forandringer, siger Rune Petersen og fortsætter:

- Jeg har en positiv tilgang til livet, og det reflekterer også, hvordan jeg er som leder. Jeg fokuserer på at være positiv og på succes fremfor fejl. Det er helt i orden at fejle, så længe, at vi som organisation lærer af det.

Han forklarer, at 40% af alt CO2 udledning i verden kommer fra at bygge og drifte ejendomme.

- Så ejendomsbranchen har et stort ansvar for klimaet. I Pelican Self Storage har vi løftet bæredygtighed helt op på ledelsesniveauet og inkluderet det som et af vores must win battles i strategien, siger Rune Petersen.

Danmarks største ledertalenter

Djøfs Lederpris gives til Danmarks største ledertalenter og kommende topledere, der forstår at skabe et godt arbejdsmiljø for sine medarbejdere såvel som at udøve strategisk ledelse og skabe ekstraordinær værdi i en verden, der forandrer sig hurtigt og konstant.

- God ledelse er altafgørende for væksten i erhvervslivet på en baggrund af god, ansvarlig og fremsynet ledelsespraksis – derfor har vi indstiftet Djøfs Lederpris, siger Anne Bach Waagstein.

Djøfs Lederpris uddeles for:

 • at sætte fokus på lederkompetencer og lederkvaliteter
 • at fremme lederevner, som skaber resultater og vækst i erhvervslivet
 • at inspirere medarbejdere med ambitioner om at blive ledere
 • at synliggøre topledertalenter fra erhvervslivet.

Juryen består i 2023 af

 • Anne Bach Waagstein – Juryformand, formand for Djøf Privat og Chef for samfundsansvar og strategi-implementering hos Poul Schmith/Kammeradvokaten
 • Anne Mette Dissing-Immerkær – Partner, Heidrick & Struggles
 • Marianne Dahl – Managing Director & Partner, Boston Consulting Group
 • Pui Ling Lau – COO, Realdania
 • Thomas Honoré – CEO AudienceProject og bestyrelsesformand
 • Torben Möger Pedersen – Adm. Direktør, PensionDanmark
 • Tomas Therkildsen – Adm. Direktør, Djøf

Andre læser også

Antallet af unge uden job og uddannelse er stagneret 6,3 procent af de 15 til 24-årige havde hverken job eller uddannelse i 2023. De... Læs mere
Valgplakater fik kort levetid i København før gerningsmænd rev dem ned Der er tale om plakater fra partier som Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten, Mod... Læs mere
Messerschmidt vil forlade klimaloven i dag hvis ministeren ønsker det Hvis klimaminister Lars Aagaard er træt af DF i aftalen om klimaloven, er Messe... Læs mere
SF erkender: Plan om Kosovo-fængsel er en dårlig ide Forsøget på at leje fængselspladser i Kosovo er fortsat besværet, og nu er d... Læs mere
Partier opfordrer DF til at forlade klimalov efter trussel Dansk Folkeparti skal være velkommen til at forlade klimaloven, for de bidrager... Læs mere