Pressemeddelelse

ons, 08 mar 2023

Erfaren økonomimand skifter til NGO-branchen

Poul Michael Fanøe

Pressemeddelelse

8.3.2023 12:59:36 CET | ADRA Danmark

Poul Michael Fanøe er ADRA Danmarks nye økonomichef. Han har mange års international erfaring fra job i FN og COWI og har fungeret som frivillig på NGO-bestyrelsesposter. Nyeste beskæftigelse er dog hans første regulære stilling i en hjælpeorganisation, og valget skyldes et fælles værdisæt.

”Jeg har altid været tiltrukket af job med et internationalt udsyn,” fortæller Poul Michael Fanøe, 61 år og nyligt ansat økonomichef i udviklings- og nødhjælpsorganisationen ADRA Danmark.

Det startede med en interesse for at rejse ud i verden, efter at den røde studenterhue var sat på hovedet. Da han trak frinummer i militæret, gav det ham frihed til blandt andet at arbejde som frivillig på en arabisk bibelskole i Mellemøsten.

”Jeg er ikke en bekymret type,” siger Poul Michael, og den personbeskrivelse danner et forståeligt bagtæppe for hans senere karrierevalg.

Som 27-årig og nyuddannet cand.merc. i økonomi og erhvervsøkonomi fik han job som økonomisk rådgiver for FN. Først i Sudan og efterfølgende i Papua New Guinea (PNG). I Sudan arbejdede han med investeringsrådgivning og var tillige FN-observatør på en fødevarekonvoj til det sydlige Sudan. I PNG havde han bl.a. ansvaret for at indføre IT i landets Handels- og industriministerium.

I løbet af de 15 måneder Poul Michael var i Sudan, og med kun få rejsedage hjemme, blev han kærester, med ungdomsvennen Maria. Dengang var faxen usædvanlig, og breve kunne være lang tid om at nå frem, men langdistanceforholdet overlevede. Mellem Sudan og PNG blev de forlovet, og efter seks måneder i PNG rejste brudgommen hjem og blev gift med sin Maria.

”PNG var et barskt land at opholde sig i på grund af den høje kriminalitet, men Maria og jeg havde to spændende år dér med gode venner, vi havde mødt sammen. Vores første datter, af tre, var med derovre fra hun var tre uger til seks måneder gammel. Min kone er lige så glad for at være ude i verden som jeg,” fortæller Poul Michael.

Opslidende for familien

FN-jobbet sluttede, og Poul Michael ønskede ikke længere at hoppe fra land til land med mere eller mindre usikre konsulent-kontrakter. Nu skulle bopælen være i Danmark.

”Det var rart at flytte hjem og genopbygge venskaber, som havde lidt under den store afstand. Dengang fandtes der jo hverken e-mails eller Facetime. Når man har boet i udlandet, tager det tid at vende hjem - i flere betydninger. Livet havde jo ikke bare flyttet sig for os; dem derhjemme var også nye steder i tilværelsen, i forhold til før vi rejste.”

Poul Michael var dog stadig opsat på at fortsætte i den internationale bane, og de næste 12 år gjorde han karriere i rådgivningsvirksomheden COWI. Undervejs flyttede familien med på et længere ophold i Vietnam. Ifølge økonomimanden var det spændende og gode år, men de over 100 rejsedage om året blev opslidende – ikke mindst for hans familie. Maria, der er uddannet sygeplejerske, var hjemmegående i de fleste år for at få det hele til at fungere.

NGO med stærke værdier

Da Poul Michael i 2004 fik mulighed for at arbejde som økonomi- og administrationschef på Copenhagen International School, sprang han til. Siden har han arbejdet i andre almennyttige organisationer samtidig med at besidde en post i bestyrelsen og bevillingsudvalget for Center for Kirkeligt Udviklingsarbejde (tidligere DMRU) og som bestyrelsesmedlem i organisationen Operation Mission (OM).

”De funktioner gav mig en stor respekt for den indsigt og professionalisme, mange NGO’er arbejder med,” fortæller han.

Poul Michael begyndte dog både at savne det internationale i sit arbejdsliv og muligheden for at gøre en forskel for udsatte mennesker i det globale Syd. Derfor sagde han sidste år sit job op i den socialøkonomiske virksomhed Incita for at starte i ADRA Danmark i begyndelsen af 2023.

”Jeg var på udkig efter en organisation med stærke værdier; et sted hvor fokus ikke er på bundlinjen, men på formålet. Her var det rigtig vigtig for mig, at ADRA har som udtrykt formål at tjene menneskeheden, så alle kan leve, som Gud har til hensigt. At ADRA i Danmark er en mindre organisation, end jeg har arbejdet i før, er jeg ved at vænne mig til,” siger den nye økonomichef med et glimt i øjet.

ADRA Danmarks generalsekretær Jens Vesterager supplerer:

”Poul Michael Fanøe kommer til ADRA med en bred og solid erfaring. Vi ser meget frem til samarbejdet og til at trække på hans mange kompetencer, så vi fortsat kan være en organisation med en snorlige administration og økonomi.”

Andre læser også

Over 50.000 har besvaret spørgeskema om nye pengesedler Frem til 2. juni kan danskerne vurdere de udvalgte motiver til ny seddelserie og... Læs mere
Støjberg og Løkke bruges som es på EU-plakater Danmarksdemokraterne og Moderaterne bruger deres ledere i jagten på vælgere ti... Læs mere
Midt i sponsorflugt holder 7-Eleven fast i støtte til Pride på 11. år Fredag har Copenhagen Pride offentliggjort den første runde partnerskaber for i... Læs mere
Forsker: Troldefabrikker er nem politisk kommunikation Svensk parti beskyldes for at sprede misinformation via sociale profiler. Nem og... Læs mere
Minister om nej til fængsel i Kosovo: Et lille bump på vejen Regeringen i Kosovo må få sikret flertal for aftale om dansk leje af fængsels... Læs mere