Pressemeddelelse

ons, 22 feb 2023

Everfuel og Better Energy indgår aftale om grøn strøm til PtX

Everfuel og Better Energy indgår aftale om grøn strøm til PtX

Pressemeddelelse

21.2.2023 21:09:21 CET | Better Energy

Everfuel er ved at bygge et dansk knudepunkt for grøn brændstofproduktion. Sammen med lokale industrivirksomheder og forsyningsselskaber skal grøn strøm omdannes til brint. Everfuel har indgået en samarbejdsaftale med Better Energy for at sætte strøm til projektet.

Frem mod 2030 skal vindmøller og solceller på land levere fire gange mere end i dag. Det er nødvendigt for, at Danmark er i stand til at nå målet om at reducere CO2-udledningerne med 70 pct. i 2030, sammenlignet med 1990-niveau. Energiparkerne skal dog ikke kun bruges til at forsyne elbiler og varmepumper med ny grøn strøm. Det er også betingelsen, hvis der skal skabes et erhvervseventyr indenfor brint og Power-to-X (PtX).

”Det har aldrig været vigtigere med uafhængig energiforsyning end det er i dag. Potentialet for udvikling af PtX i Holstebro er enormt, men betingelsen for at det lykkes er selvsagt, at der er adgang til lokalproduceret grøn strøm. Derfor har en solcellepark ved Tvis også afgørende betydning for projektets succes.” siger Jacob Krogsgaard, CEO i Everfuel.

Energiselskabet Better Energy har allerede forsøgt at afdække mulige nye naturmæssige og rekreative tiltag, der kan sammentænkes med en ny solcellepark. Hensigten er, at solcelleparken på nogle områder kan understøtte Tvis landsbystrategi og bidrage til kommunens klimatilpasning.

Omkring Tvis Å er det muligt at skabe godt 40 hektar sammenhængende naturgenopretningsområde med udgangspunkt i de eksisterende naturværdier,” forklarer Esben Billeskov, udviklingschef i Better Energy, og påpeger, at der også er indtænkt et offentligt tilgængeligt stiforløb på ca. 3 km på naturarealet. Better Energy ønsker at styrke lokalområdets friluftsliv og samtidig højne biodiversiteten.

”Sammen med en række lokale lodsejere har vi afsøgt mulighederne for en ny solcellepark, og på nuværende tidspunkt lader det til, at det kan lykkes at få naturhensyn, klimahensyn og lokale hensyn til at gå op i en højere enhed. Der er skabt et rigtig godt udgangspunkt for at inddrage naboer, borgere, Tvis Borgerforening og andre interesserede i den egentlige ideudvikling,” siger Esben Billeskov. Han understreger, at energiselskabet er ved at afsøge mulighederne for at etablere et lokalt energifællesskab blandt naboerne, så de også kan drage gavn af den grønne elproduktion.

”Vi står med en unik mulighed for at skabe et nyt erhvervseventyr i Holstebro, hvor grøn strøm, industri, brint og fjernvarme spiller sammen. Her har Holstebro Kommune virkelig en mulighed for at blive en grøn foregangskommune, men forudsætningen er, at projektet kan forsynes med grøn strøm,” understreger Jacob Krogsgaard, CEO i Everfuel.

Den foreslåede solcellepark ligger placeret mellem to højspændingsledninger og der kan potentielt anlægges en direkte linje fra parken til Everfuels brintproduktion. Better Energy har den 14. februar ansøgt Holstebro Kommune om etablering af solcelleparken.

Andre læser også

Hundredvis evakueres efter muligt gasudslip i Säpo-hovedkvarter Politi undersøger mystisk lugt i den svenske efterretningstjenestes hovedkvarte... Læs mere
Navalnyjs mor blev stillet ultimatum om sønnens begravelse Navalnyjs mor kræver at blive behandlet i henhold til loven i forbindelse med b... Læs mere
33 indere sigtes for at mangle arbejdstilladelse på byggeplads Efter aktion på byggeplads i Esbjerg i februar er 33 indiske arbejdere sigtet f... Læs mere
Tysk parlament har stemt for legalisering af hash En delvis legalisering af dyrkning og besiddelse af hash bliver gældende fra 1.... Læs mere
Tv-serie om Harry Potter ventes at få premiere i 2026 Warner Bros. Discovery og Harry Potter-forfatter J.K. Rowling mødtes for nylig ... Læs mere