Pressemeddelelse

fre, 09 jun 2023

Idé og passion hædres - Scandic Hotels vinder Den dybe Tallerken 2023

Karsten Felvang Nielsen, F&B Director, Scandic Hotels, modtog på virksomhedens vegne prisen 'Den Dybe Tallerken' 2023.

Pressemeddelelse

8.6.2023 19:38:42 CEST | Landbrug & Fødevarer

Dansk Fødevare Forums kvalitets- og innovationspris går i år til Scandic Hotels, da virksomheden, som en af Danmarks største hotelkæder er fuldt bevidste om ansvaret for at gå forrest i en bæredygtig og integreret omstilling af moderne hoteldrift. Tilgangen startede allerede i 1993, hvor de besluttede sig for at være pionerer for en bæredygtig udvikling i hotelsektoren. Alle Scandic hoteller i Danmark er certificerede med den officielle nordiske miljømærkning, Svanemærket, der stiller høje krav til bl.a. CO2-udledning, vandforbrug og madspild.

På fødevareområdet er der konstant fokus på udvikling i retning af flere lokalproducerede produkter, samarbejde med nicheproducenter og afprøvning af nye, mindre klimabelastende produkter og koncepter i et samarbejde med de danske fødevareproducenter. Man arbejder med konkrete mål for forbrug af flere danske og økologiske fødevarer. Dermed passer virksomheden perfekt til prisen Den Dybe Tallerken. Prisen uddeles for 23. gang og er et stort skulderklap og en stor anerkendelse fra kollegerne i fødevarebranchen.

”Scandic Hotels kan i den grad vise vejen og inspirere andre etablerede virksomheder i forhold til både kvalitet og innovation samt nye udviklingsmuligheder i forhold til en bæredygtig fremtid” siger Mette Jasper Gammicchia, formand for bestyrelsen for Dansk Fødevare Forum og Afdelingschef hos Landbrug & Fødevarer.

I Scandic Spectrums restaurant ’Ansvar’ hyldes det grønne køkken, der emmer af økologi og friskhed med omtanke for kloden. Der er i forlængelse af restauranten etableret Greenery Lab, hvor kædens køkkenpersonale og elever kan udforske koncepterne for mere bæredygtige måltider.

Kæden gør derudover en stor forskel for miljøet, ved at have fokus på energi-, vandforbrug, madspild og ikke mindst klimaaftryk. Prisvinderen er samtidig hermed også kåret som en af Danmarks bedste arbejdspladser af Great Place to Work.

” Det er med stor taknemmelighed og stolthed, at vi modtager denne pris. Anerkendelsen er et værdifuldt tegn på vores virksomheds udvikling og indsats. I Scandic går vi mod strømmen og udfordrer konventionelle opfattelser af råvarer og ressourcer.

Vi er glade for at være en katalysator for forandring og bringe ny energi til den traditionelle tilgang. Ved at tage bæredygtige skridt og tænke anderledes, ønsker vi at skabe en positiv indflydelse på både vores industri og planeten som helhed. Denne pris er et skulderklap til vores team og en anerkendelse af vores ambitioner og indsats for at skabe en mere bæredygtig fremtid” udtaler Karsten Felvang Nielsen, F&B Director, der driver dagsordenen sammen med hotel-køkkenerne og modtager prisen på vegne af Scandic Hotels.

Hvad er Dansk Fødevare Forum?

Dansk Fødevare Forum (DFF) blev stiftet i oktober 1994. Foreningen blev grundlagt på initiativ af en række virksomheder og organisationer i fødevarebranchen. Formålet var at skabe en organisation, som repræsenterer alle interessenter i dansk fødevareindustri. Dansk Fødevare Forum driver innovations- og ledelsesnetværk for fødevaresektoren. ’Den Dybe Tallerken’ er fødevarebranchens kvalitets- og innovationspris, som har til formål at skabe opmærksomhed omkring innovation og kvalitet i den danske fødevaresektor, samt at påskønne virksomheder, organisationer eller personer, der gør en langsigtet forskel inden for fødevareinnovation samt at inspirere til kvalitet, innovation og bæredygtighed i den danske fødevaresektor. Alle med tilknytning til den danske fødevarebranche har tidligere i år kunne indstille en prismodtager.

Andre læser også

Norwegian-overskud skrumper trods omsætningsfremgang Norwegian øgede omsætningen med 36 procent i andet kvartal i år. Nettoresulta... Læs mere
Erhvervsminister skal forholde sig til turistskat i København På Københavns Rådhus er der udarbejdet fire modeller for en særafgift for tu... Læs mere
Faldende inflation i USA kan betyde lavere rente på danske boliglån Inflationen i USA er faldet fra 3,3 procent til 3,0 procent fra maj til juni, og... Læs mere
Danmark skal bidrage til en million angrebsdroner til Ukraine Koalitionen ledet af Letland, Storbritannien og Ukraine skal sikre en million an... Læs mere
Sommerhuspriserne når højeste niveau i 13 år Ifølge Boligsidens markedsindeks var sommerhuspriserne i juni på deres højest... Læs mere