Pressemeddelelse

fre, 02 jun 2023

Lars Green fra Novozymes kåres som Årets CFO 2023

Lars Green fra Novozymes kåres som Årets CFO 2023

Pressemeddelelse

1.6.2023 19:17:28 CEST | PwC

Den anerkendte pris, Årets CFO, uddeles for ellevte gang, og årets vinder er Novozymes’ fagligt stærke og empatiske CFO, Lars Green. Prisen blev overrakt torsdag den 1. juni ved eventet CFO’ens Agenda 2023 hos PwC i Hellerup.

Lars Green er uddannet MSc i Business Administration fra Aarhus Universitet i 1992 og startede sin karriere som Finance Graduate i Novo Nordisk. Her bestred han flere forskellige roller, bl.a. som regional CFO for Novo Nordisk i først Japan og senere i USA. Efterfølgende flyttede han tilbage til Danmark og blev Executive Vice President i Novo Nordisk. Efter 27 år valgte Lars Green at skifte over til Novozymes, hvor han er Executive Vice President og CFO.

“Juryen har i år valgt Lars Green som Årets CFO 2023 på baggrund af sit stærke faglige fundament, hans lyttende og empatiske lederstil samt sin evne til at navigere i kriser og håndtere udfordringer. Der er særligt lagt vægt på Lars Greens rolle i den forestående fusion mellem Chr. Hansen og Novozymes,” lyder det i begrundelsen fra juryen. 

Da Lars Green blev ansat i Novozymes, stod virksomheden midt i en usikker tid og havde stærkt behov for stabilitet samt at få genskabt tilliden som børsnoteret selskab. Lars Green har derfor været en central spiller i at løse udfordringer omkring performance, men også i at løse de uforudsigelige kriser, der har ramt virksomheden som fx COVID-19-krisen. 

“Resultaterne af Lars Greens arbejde kan konkretiseres ved den vækst, Novozymes har oplevet i tiden med ham som CFO. Efter COVID-19-krisen har Novozymes oplevet en samlet vækst på ca. 25 %, ligesom der i børsmarkedet er genskabt tillid til Novozymes. Dette kan i høj grad tilskrives en solid og transparent indsats fra Lars Greens side,” hedder det videre i jurybegrundelsen.  

Et andet vigtigt aspekt af Lars Greens arbejde i Novozymes er etableringen af bæredygtige strategier. Her er der specielt fokus på genanvendelse af både biologisk og ikke-biologisk materiale samt reducering af CO2-udledning. 

“Lars Green har vist sig som en stærk leder med en stor finansiel viden og sans for talentudvikling. Novozymes leverer en stærk vækst og er først ude, når det gælder om at finde nye bæredygtige løsninger. Det kræver en CFO, der ikke bare har de finansielle kompetencer i orden, men også kan holde hovedet koldt og skabe overblik, når tingene går hurtigt,” lyder det slutteligt i begrundelsen fra juryen.

Juryens ord om Lars Green

• En erfaren leder, som er rolig, empatisk og lyttende.
• God og troværdi kommunikator. 
• Stærk på stakeholder management, faciliterende og søger gerne det rette kompromis. 
• Meget fagligt stærk inden for CFO’ens kerneområder. 
• En klassisk rundet leder af Novo-kulturen, der tager godt hånd om sine medarbejdere. 

Om prisen

Dette års priser blev uddelt af PwC i samarbejde med Zeuthen Storm den 1. juni kl. 14:30-18:00 ved eventet CFO’ens Agenda 2023 hos PwC i Hellerup.

Til CFO’ens Agenda 2023 sætter PwC fokus på, hvordan ESG transformerer finansfunktionen og CFO-rollen på både et strategisk og operationelt niveau. Du vil bl.a. kunne høre indlæg fra Frances Iris Lu, Vice President, Head of Sustainability & ESG, Danfoss, og Anders Götzsche, CFO, VELUX. 

Øvrige priser

Julie Søgaard Greisen fra Novozymes og Alanis Kraujalis, SVP, Head of Finance for Mining hos FLSmidth blev kåret som Årets Rising Stars 2023. Prisen som Årets CFO 2023 gik til Lars Green, CFO for Novozymes. Ved samme lejlighed uddeltes prisen for Årets Bedste Årsrapporter 2023: Royal Unibrew kåres med C25 Regnskabsprisen, Arla Foods kåres med Regnskabsprisen+ og Novo Nordisk kåres med Særprisen. 

Den uafhængige jury for Årets CFO

 • Anders Hagh, CFO, Salling Group og Årets CFO 2022
 • Jesper Brandgaard, Bestyrelsesformand, LEO Pharma
 • Christian Baltzer, CFO, Falck
 • Benedikte Leroy, Senior Vice President, Volvo Trucks
 • Martin Præstegaard, CEO, ATP.
  - faciliteret af Mikael Frederiksen, Zeuthen Storm, og Lars Baungaard, PwC. 

Den uafhængige jury for Årets Rising Stars:

 • Hans Carstensen, CFO, Egmont
 • Mette Ingeman Pedersen, vinder af Rising Stars 2020 og CFO, Power-to-X, Topsoe
 • Søren Westh Lonning, CFO, Danish Endurance
 • Anders Lonning Skovgaard, Executive Vice President og CFO, Coloplast
 • Kirstine Ingstrup Andersen, Regional HR Business Partner, A.P. Møller-Mærsk.
  - faciliteret af Mikael Frederiksen, Zeuthen Storm, og Lars Baungaard, PwC.

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere