Pressemeddelelse

man, 13 mar 2023

Medarbejdere ansat med tilskud skaber udvikling i små og mellemstore virksomheder

Med sparring fra Erhvervshus Nordjylland har virksomheden Servisto ApS gennem SMV:Vækstpilot fået den rette faglighed ind til at løfte virksomheden, da de havde brug for det. Vækstpiloten, Line Holm,

Pressemeddelelse

13.3.2023 08:12:00 CET | Erhvervshus Nordjylland

SMV’er i hele landet har mulighed for at få tilskud til lønomkostninger, hvis de ansætter en ny medarbejder. Det kan være til at løse konkrete udviklingsopgaver, og når tilskudsordningen slutter, vælger mange virksomheder at fastansætte medarbejderen.

Udviklingsmulighederne er mange for små og mellemstore virksomheder inden for f.eks. digitalisering, grøn omstilling. Men ofte mangler virksomhederne de rette kompetencer til at føre opgaverne ud i livet. Derfor er der godt nyt for landets SMV’er, da den succesfulde tilskudspulje SMV:Vækstpilot igen åbner for ansøgninger. SMV:Vækstpilot er en del af det samlede tilbud Virksomhedsprogrammet til SMV’er i hele landet.

”SMV:Vækstpilot er et vigtigt bidrag til at igangsætte udviklingstiltag i små og mellemstore virksomheder. Vi oplever stor interesse for SMV:Vækstpilot blandt virksomheder. Det skyldes, at mange små og mellemstore virksomheder ofte har begrænset erfaring med at ansætte og tænke i retningen af nye uddannelses- og profiltyper, når de står med flere eller nye opgaver, end de selv kan varetage. Det kan betyde, at de går glip af de produktivitetsgevinster, som en øget diversitet kan føre med sig”, fortæller Lasse Thomsen, der er forretningsudvikler i Erhvervshus Nordjylland.

En vækstpilot er en ny medarbejder, som ansættes i seks måneder på ordinære vilkår. SMV:Vækstpilot giver 50 procent i tilskud til lønomkostninger (max. 15.000/mdr.). Inden ansættelse skal vækstpiloten være registreret ledig og have en erhvervs- eller videregående uddannelse.

”SMV:Vækstpilot er med til at øge motivationen til en nyansættelse, specielt ved de mindre virksomheder, hvor det kan være et stort skridt at ansætte en ny medarbejder. Ved denne ordning bærer virksomheden ikke hele den økonomiske risiko alene”, siger Lasse Thomsen.

Vigtigt trinbræt til vækst

556 virksomheder i Danmark har allerede ansat en vækstpilot gennem SMV:Vækstpilot fra 2021-2022. En af dem er iværksættervirksomheden Servisto ApS fra Thisted, hvor SMV:Vækstpilot viste sig at være et vigtigt trinbræt til virksomhedens vækst. Servisto ApS beskæftiger sig med digitale storskærme til udendørs brug, hvor der særligt er efterspørgsel på LED-reklametrailere, og virksomheden ansatte en fotograf med marketing erfaring som vækstpilot, der siden er blevet fastansat.

”Vi har altid være meget analoge i vores tilgang til kunderne, og vi havde brug for opbygning af et brand og en visuel identitet. Vi ledte efter en kompetent medarbejder, som forstår sig på SoMe-platforme og det grafiske, så vi kunne højne vores professionelle udtryk udadtil til vores kunder”, siger medstifter og direktør Simon Bagger.

Vækstpiloter ansættes efterfølgende

Det er særligt de små SMV’er, der søger om SMV:Vækstpilot. Mere end halvdelen af de virksomheder, der tidligere har søgt tilskudspuljen, har mellem 0 og 5 ansatte. På landsplan har 344 virksomheder afsluttet vækstpilotforløbet, og af disse svarer 62 procent, at de efterfølgende har ansat vækstpiloten.

”Vi betragter i høj grad SMV:Vækstpilot som en gevinst både for virksomheder og vækstpiloter: Virksomheder få taget hul på et konkret udviklingspotentiale og har ofte behov for vækstpilotens kompetencer efter forløbet er afsluttet, og vælger derfor at fortsætte ansættelse uden løntilskud”, siger Lasse Thomsen.

Nordjysk Erhvervsfremme står klar til at hjælpe

Erhvervshus Nordjylland og de nordjyske erhvervskontorer står klar til at hjælpe virksomheder med sparring på deres konkrete udviklingsopgaver. Derudover har Erhvervshusene et bredt samarbejde med mange aktører med fokus på at sikre det gode match mellem virksomheder og kommende vækstpiloter.

”Puljen er enkel for virksomhederne at søge, og virksomheder skal endelig ikke holde sig tilbage, de skal bare række ud til deres regionale Erhvervshus for gratis og uvildig sparring og vejledning”, forklarer Lasse Thomsen.

Andre læser også

Støjberg og Løkke bruges som es på EU-plakater Danmarksdemokraterne og Moderaterne bruger deres ledere i jagten på vælgere ti... Læs mere
Midt i sponsorflugt holder 7-Eleven fast i støtte til Pride på 11. år Fredag har Copenhagen Pride offentliggjort den første runde partnerskaber for i... Læs mere
Forsker: Troldefabrikker er nem politisk kommunikation Svensk parti beskyldes for at sprede misinformation via sociale profiler. Nem og... Læs mere
Minister om nej til fængsel i Kosovo: Et lille bump på vejen Regeringen i Kosovo må få sikret flertal for aftale om dansk leje af fængsels... Læs mere
Lektor hylder idé om at investere i Ukrainsk krigsproduktion Danmark og USA er blandt de første til at bruge penge på våbenproduktionen i ... Læs mere