Pressemeddelelse

man, 04 sep 2023

NIRAS ansætter Søren Hvilshøj som ny Senior Market Director

NIRAS ansætter Søren Hvilshøj som ny Senior Market Director

Pressemeddelelse

4.9.2023 | Niras A/S

Søren Hvilshøj startede 1. september hos NIRAS som Senior Market Director. Her skal han arbejde med rådgivning til procesindustrien, hvor optimering af rent vand, vandgenbrug og avanceret spildevandsrensning er et stærkt stigende behov. Han kommer fra en stilling som global divisionsdirektør i Rambøll, hvor han har stået i spidsen for arbejdet med vandressourcer og rent vand, samt innovation og udvikling. Søren har igennem de seneste ti år været en af drivkræfterne i at få sat øget eksport af vandteknologi på dagsordenen i Danmark.

Søren er 56 år og uddannet civilingeniør med en PhD indenfor vand samt en EBA (Engineering Business Administration) samt en international registrering som miljørevisor. Han har siddet i bestyrelsen i Dansk Industri Vand, er medlem af Akademiet for Tekniske Videnskaber og er aktiv i styregruppen Teknologi for bæredygtighed.

Gennem sin karriere har Søren arbejdet som rådgiver i mere end 50 lande for industrikunder, vandselskaber, myndigheder, donorer og finansielle institutioner i de seneste år med stort fokus på det amerikanske marked. Før han kom til Rambøll, arbejdede Søren hos SWECO, Atkins, Krüger samt GEUS.

”Vi er rigtig glade for, at Søren har valgt at blive en del af vores team i NIRAS. Søren kommer til at styrke vores internationale markedsaktiviteter ikke mindst i relation til water stewardship, optimering og genbrug af vand indenfor fødevarer og drikkevarer, life science samt green fuels-industrierne”, udtaler Senior Vice President i NIRAS, Thomas B. Olsen.

NIRAS er en af Danmarks førende rådgivere indenfor procesindustri. Med industriernes stigende fokus på bæredygtighed er genbrug af vand og optimering af vandkredsløbet blevet et betydeligt vækstmarked, ikke bare i Danmark, men også globalt.

“Jeg glæder mig utroligt meget til at styrke NIRAS’ internationale industriprofil. Danmark har en eksportstrategi med målet om at nå 40 mia. kr.  i vandeksport i 2030. Med et større eksportfokus kan rådgivning til det globale industrimarked uden tvivl bidrage og være en vigtig brik, som jeg ser det”, udtaler Søren Hvilshøj.

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere