Pressemeddelelse

man, 21 aug 2023

Ny politisk chef i Psykiatrifonden

Ny politisk chef i Psykiatrifonden

Pressemeddelelse

21.8.2023 | Psykiatrifonden

Martin Rindom Elbæk er ny politisk chef i Psykiatrifonden. Han anser et markant løft af psykiatrien for at være et helt centralt emne i dansk politik lige nu.

De seneste fire år har Martin Elbæk arbejdet for konsulentbureauet Grace Public Affairs, der er specialister i politisk interessevaretagelse. Her har han som senior public affairs konsulent forfinet sin politiske flair, opbygget et solidt netværk og yderligere styrket sin evne til at udvikle og implementere politik. I sit arbejde med politisk påvirkning har han hjulpet en lang række organisationer og virksomheder med at omsætte politiske ønsker til konkret handling – og nu er det psykiatriens tur.

”Da Psykiatrifonden kontaktede mig og spurgte, om jeg ville være med til at skabe en psykiatri, som danskerne kan være tjent med, var det svært for mig at sige nej. Når man elsker politik, så vil man gerne være der, hvor der er behov og hvor man kan gøre en forskel. For mig at se er de to vigtigste emner i dansk politik lige nu klima og psykiatri. Derfor er jeg meget glad for at kaste mine politiske kræfter ind i psykiatrien, hvor jeg sammen med andre dygtige folk skal arbejde for en psykiatri i verdensklasse”, siger Martin Elbæk.

Kræver politisk handling

Da Martin trådte ind ad døren til Psykiatrifondens lokaler, var det som politisk chef. Og det er en helt ny rolle, forklarer Marianne Skjold, der er direktør i Psykiatrifonden.

”Psykiatri er gået fra at være et politisk nicheområde til at være et emne, der kan koste en regering dyrt, hvis den ikke leverer på det. Danskerne vil ikke længere finde sig i, at psykiske sygdomme prioriteres lavere end fysiske sygdomme. Det kræver politisk handling, og vi har som Danmarks største organisation for patienter og pårørende til mennesker med psykisk sygdom en afgørende rolle i at holde politikerne fast på løfter, ambitioner og ikke mindst høje mål for kapacitet og kvalitet. Derfor har vi valgt at opruste på det politiske område med ansættelsen af Martin.”

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere