Pressemeddelelse

fre, 28 apr 2023

Ny undersøgelse: Danskere foretrækker stadig onlinemøder frem for fysiske møder

administrerende direktør i TDC Erhverv, John Henriksen

Pressemeddelelse

28.4.2023 08:00:00 CEST | TDC Erhverv

Flere danskere afskaffer fysiske møder til fordel for online møder. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet Wilke.

Danskernes arbejdsliv har I mere end tre år handlet om hjemmearbejde, online møder og virtuelt samarbejde. Selvom man skulle tro at danskerne er blevet trætte af online møder, så foretrækker mere end halvdelen af danskere stadig de virtuelle mødertil fordel for fysiske møder.  

En ny undersøgelse foretaget af Wilke på vegne af TDC Erhvervog Cisco viser, at 54 pct. af danskerneforetrækker online møderfrem for fysiske møder. Det hænger sammen med, at 60 pct. hiver deres arbejdscomputer med hjem og tager mindst en hjemmearbejdsdag om ugen. 

Ifølge administrerende direktør i TDC Erhverv, John Henriksen, stiller den fortsatte interesse for en mere grænseløs og fleksible arbejdsplads nye krav til måden, virksomheder organiserer sig på: 

”Tre år med hjemmearbejde og videomøder har ikke kun lært danskerne at dele skærm med sine kolleger og huske at unmute mikrofonen, når der skal siges noget. Det har vist dem, at strukturerne omkring ens arbejdsliv ikke behøver være så fastlåst, som vi hidtil har set. Wilkes undersøgelse viser, at vi alene på at skifte fysiske møder ud med online møder har sparet 33 minutter dagligt. Minutter der i stedet kan bruges på samvær med familien, en god løbetur eller noget helt tredje, der er med til at opretholde en god work-life balance.” 

Mange fordele forbundet med online samarbejde 

Den øgede brug af online samarbejde er ikke kun noget, der kommer medarbejderne til gode. Det er også noget, der øger effektiviteten og skaber værdi for arbejdspladsen. Den grænseløse arbejdsplads gør det muligt at samarbejde uanset tid, sted og beliggenhed. Men skal de danske virksomheder høste frugterne af de teknologiske muligheder kræver det bedre uddannelse af medarbejderne.  

På trods af vi i dag burde være rutinerede i den mere hybride tilgang til sit arbejdsliv, får danskerne nemlig ikke nok ud af online samarbejdsværktøjer. Et eksempel fra Wilkes undersøgelse er, at hver tredje dansker efterspørger en whiteboard-løsning i forbindelse med online møder. En løsning der allerede findes hos de fleste samarbejdsværktøjer. 

Det får nu TDC Erhverv og Cisco til at gå ind i kampen for at hjælpe danske virksomheder med at uddanne medarbejderne, så de bliver bedre i stand til at udnytte de mange muligheder. 

”Vi er alle hurtigt blevet rigtig gode til online møder, men der er tegn på, at vi kan blive endnu bedre. Hos Cisco tilbyder vi Webex, et online samarbejdsredskab, der hver dag bruges af tusindvis af virksomheder til online møder. Der er nogle eksisterende funktioner, der kan forbedre oplevelsen for brugerne i Danmark yderligere. Det vil vi sammen med TDC Erhverv nu fokusere på hverv, så vi kan skabe et mere succesfuld online samarbejde,” siger CEO for Cisco i Danmark Cynthia Koetsier-Beerten. 

Andre læser også

Løkke erkender at have gennemført skadelig politik for havmiljøet Lars Løkke foreslår redningsplan for havmiljøet i EU og erkender, at egen lan... Læs mere
Ryanair-topchef er klar til at sænke priser for at fylde fly Ryanair har tjent rekordmeget i 2023/2024. Sommerpriser er afhængige af bestill... Læs mere
Tidligere DF-profil vil i byrådet i Kolding for partiet Moderaterne Vi flytter os alle sammen gennem livet, siger Jørn Dohrmann, der har skiftet DF... Læs mere
Nyt lavpunkt: Venstre får laveste Voxmeter-måling hidtil I en ny meningsmåling, Voxmeter har foretaget for Ritzau, står Venstre til at ... Læs mere
Minister vil gøre landbrugsjord til skov som en del af trepart Klimaminister Lars Aagaard (M) vil slå to fluer med et smæk, når landbrugets ... Læs mere