Pressemeddelelse
En ny analyse af Furesø Kommunes erhvervsområder viser, at virksomhederne gerne vil blive i kommunen og derfor efterspørger muligheder for at vokse sig større. Den melding bliver nu taget med videre i planarbejdet for det næste årti.
En række virksomheder, byrådsmedlemmer og de to erhvervsforeninger har netop været samlet i Furesø Kommunes Erhvervskontaktudvalg. På dagsordenen var blandt andet en ny analyse af kommunens erhvervsområder, som Furesø Kommune har fået lavet som afsæt for den videre erhvervsudvikling.
Furesø Kommune er ifølge rapporten en attraktiv erhvervskommune. Det høje uddannelsesniveau, en placering tæt på København, en god infrastruktur og nærheden til naturområder er med til at gøre kommunen populær blandt virksomheder.
Rapporten viser dog også, at virksomheder i vækst mangler muligheder for at udvide. Erhvervsområderne er fuldt udbyggede og er ofte placeret tæt på boligområder, hvilket kan give udfordringer og skabe begrænsninger for både beboere og erhvervsdrivende. Derfor risikerer kommunen at miste de mest succesfulde virksomheder. Det er en melding, erhvervskontaktudvalgets formand, borgmester Ole Bondo Christensen (A) lytter til:
”Erhvervslivet spiller en afgørende rolle for kommunens udvikling. Vi har brug for lokale arbejdspladser og et godt samarbejde om at udvikle vores velfærdsydelser. Derfor skal vi skabe gode rammer, så vi kan fastholde vores virksomheder – også de der vækster - og tiltrække nye. Det betyder blandt andet, at vi skal se på, hvordan vi kan udnytte vores forskellige erhvervsområder endnu bedre," siger Ole Bondo Christensen.
Det kan blandt andet ske ved at bygge tættere i erhvervsområderne end i dag, men det kan også være ved at åbne debatten om områder, hvor der i dag potentielt kan være erhvervsudvikling.
Til erhvervskontaktudvalgets møde var der stor interesse for rapporten og formand for Furesø INDUSTRI og næstformand i erhvervskontaktudvalget, Mogens Brusgaard, håber på nye muligheder for vækst:
”Vi er enige i rapportens konklusioner. Vi oplever netop, at nogle virksomheder vokser ud af deres lokaler og er begrænset i deres udvidelsesmuligheder. Så det er positivt, at vi nu sætter fokus på de fremtidige behov og muligheder,” siger han.
Erhvervsudviklingen skal være grøn
Rapporten peger på, at mange vækstorienterede virksomheder ønsker at placere sig i et erhvervsområde med en bæredygtig og grøn profil. Det får Birgit Ritter, formand for Furesø Erhvervsforening til at se muligheder:
”Det passer jo perfekt med Furesø Kommunes egne ambitiøse 2030-mål om at skabe attraktive muligheder for vores erhvervsliv. Det arbejde vil vi gerne indgå i, så vi forbedrer rammerne for erhvervslivet. Samtidig vil vi lægge vægt på, at vi griber byudviklingen bæredygtigt an. Biodiversitet og det grønne skal være i centrum,” siger hun.
I udspillet til en ny plan- og agenda21-strategi for Furesø Kommune for de kommende 12 år bliver et par områder fremhævet som nogle, der har perspektiv til at løse de behov, erhvervslivet har, fortæller Bettina Ugelvig (A), formand for Plan og Byudvikling.
”Ud over at vi har virksomheder, som har behov for mere plads, viser erhvervsanalysen også, at flere virksomheder efterlyser grønne erhvervsområder til at understøtte deres egne ønsker og profiler som bæredygtige organisationer. Derfor vil vi i udvalget gå positivt ind i drøftelserne om erhvervsarealer her i Furesø. Og apropos bæredygtighed, så er et levende erhvervsliv fundamentet for en økonomisk bæredygtig udvikling af vores kommune," siger hun.