Sponsoreret

ons, 12 apr 2023

5 tips til at øge produktiviteten i din virksomhed

5 tips til at øge produktiviteten i din virksomhed - Foto: Unsplash

Denne artikel er sponsoreret.

Produktivitet har længe været et buzzword på arbejdspladser. Men hvis man oplever problemer med at løse opgaver på tid, kan det godt påvirke, hvor succesfuldt et projekt kan blive. Men produktivitet skal motiveres på en god måde, og derfor er der både ting, som man med fordel kan gøre og også undgå.

Saml dokumenterne ét sted

Hvis man skal tælle antallet af timer, der bruges på at finde dokumenter i en virksomhed, så kan det tal hurtigt løbe op. Men hvis man i stedet vælger at automatisere processen, kan man spare både tid og penge på at finde alt fra personalehåndbøger til strategidokumenter.

Derfor er det en smart idé at vælge et værktøj, som samler det hele ét sted, så man ikke spilder sin tid. Intranet til virksomheder i form af platformen Ziik er en alt-i-én-løsning, hvor medarbejdere hurtigt kan finde frem til vigtige dokumenter. Samtidig kan man også nemt sende beskeder med medarbejderne på platformen, da den også kommer med kommunikationsværktøjer.

Spild ikke tid på unødvendige aktiviteter

Et af de vigtigste trin, hvis man vil højne produktiviteten, er ved at finde ud af, hvor man bruger for meget tid. I løbet af en dag kan man holde utallige møder, hvor mange af dem kunne have været en e-mail. Hold de nødvendige møder korte ved at have en fokuseret dagsorden. På samme tid kan mange e-mails også sagtens formuleres til korte beskeder på kommunikationsplatforme. Så spilder man ikke tid på at formulere en lang e-mail.

Opfordr til pauser

Hvis man sigter efter en langsigtet produktivitetsstrategi, så skal man også motivere sine ansatte og medarbejdere. For det hjælper ikke at tvinge sine medarbejdere til at arbejde mere, hvis der ikke er en form for fordel efterfølgende. Derfor kan det være en idé at opfordre til små pauser i løbet af dagligdagen. Flere pauser kan nemlig være med til at få medarbejderne igennem dagen, så de arbejder mere produktivt.

Sæt fokus på fleksibilitet

Hjemmearbejdet er kommet for at blive, og derfor kan det være en vigtig del af at øge produktiviteten. Flere medarbejdere kan ønske at arbejde hjemme fra tid til anden, mens andre vil ønske mere ferie. På længere sigt er det en god investering at give dem mere fleksibilitet. For ultimativt vil dine ansatte møde gladere ind på kontoret, når de ved, at de har flere muligheder for frihed.

Giv mulighed for medarbejderudvikling

Hvis dine ansatte sidder fast i arbejdet, så er det svært at få dem ud igen. Hvis de ikke er tilfredse med de opgaver, de får, så er det ikke sikkert, de vil arbejde mere produktivt. Derfor er det en god idé at give dem muligheden for at få mere ansvar eller andre opgaver, hvis de ønsker det. Ved at give dem de valgmuligheder, vil de også føle sig mere tilknyttet til arbejdet.

Andre læser også

Trods erkendelse og ekstra penge står regeringen fast på store bededag Statsminister erkender, at hun undervurderede modstand mod store bededag, men vi... Læs mere
Salget af børneudstyr får Røde Kors’ genbrugsforretning til at vokse I 2023 havde Røde Kors Genbrug en indtjening på 107 millioner kroner. Det er i... Læs mere
Mette F.: Ukraine kan bruge danske våben på russisk territorium Våben, som Danmark har doneret til Ukraine, må bruges på russisk jord, hvis d... Læs mere
Medie: Siemens overvejer at fyre 550 i Danmark Ifølge Bloomberg News har Siemens Gamesa planer om en større fyringsrunde, der... Læs mere