Sundhed

tir, 25 jun 2024

Populært Novo Nordisk-middel godkendes til fedmebehandling i Kina

Novo Nordisk har fået godkendt Wegovy til behandling af overvægt i Kina. (Arkivfoto).
Scott Olson/Ritzau Scanpix Novo Nordisk har fået godkendt Wegovy til behandling af overvægt i Kina. (Arkivfoto).

Novo Nordisks populære vægttabsmiddel Wegovy er blevet godkendt til behandling af svær overvægt i Kina.

Det bekræfter selskabet over for Ritzau.

- Vi kan bekræfte, at Wegovy er blevet godkendt i Kina til behandling af svær overvægt eller overvægt med mindst en vægtrelateret følgesygdom, lyder det i et skriftligt svar.

Allerede i marts meddelte Novo Nordisk, at det regnede med en godkendelse i løbet af 2024. I samme ombæring lød det, at selskabet havde planer om en begrænset udrulning i landet.

Kina er tidligere beskrevet som et marked, der kan ende med at blive Novos næststørste efter USA.

I forvejen befinder selskabet sig på markedet med blandt andet diabetesmidlet Ozempic, der solgte for godt 4,8 milliarder kroner i Kina sidste år.

Selv om Wegovy og Ozempic bruges til behandling på to forskellige områder, bygger de begge på semaglutid. Stoffet sænker blodsukkeret og reducerer sult og kropsfedt.

Christine Zhou Xiaping, der er chef for selskabets forretning i Kina, sagde under et investormøde i marts, at salget af Wegovy primært vil fokusere på patienter, der betaler af egen lomme.

Novos patent på Wegovy i Kina udløber i 2026. Det har nyhedsbureauet Reuters tidligere skrevet.

Flere producenter har ansøgt om at påbegynde kliniske forsøg med midler baseret på GLP-1 til behandling af både svær overvægt og diabetes.

Både Wegovy og Ozempic er GLP-1-baserede midler.

Christine Zhou Xiaping forventede tilbage i marts, at de potentielle konkurrenter ikke ville få de nødvendige godkendelser i Kina inden 2028.

Uanset hvad, så er Novo Nordisk klar til at tage kampen op.

- Novo Nordisk byder sund konkurrence velkommen, da det fører til innovation og fordele for patienter og samfundet, lyder det tirsdag.

Ifølge Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank, kommer godkendelsen af midlet til at betyde meget for Novo Nordisk på sigt.

- For nuværende er der godt 200 millioner kinesere, som lever med overvægt, og det tal vil vokse til lige godt en halv milliard i 2045, siger han.

Der er ikke blevet fastlagt et tidspunkt for, hvornår Wegovy skal lanceres, men aktieanalytikeren er sikker på, at det danske selskab er forberedt.

Han regner med, at de kapacitetsbegrænsninger, som Novo Nordisk oplever i øjeblikket, helt naturligt vil begrænse lanceringen i Kina i begyndelsen.

- Man sikrer, at de kinesere, som påbegynder behandlingen, også kan forblive i behandlingen, siger Søren Løntoft Hansen.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere