Tech

ons, 28 feb 2024

Elon Musk håner Apples beslutning om at skrotte elbil

Projektet, der havde fået navnet Titan, ville have gjort Apple til en spiller på et marked, virksomheden ikke før har rørt. (Arkivfoto).
Joshua Roberts/Reuters Projektet, der havde fået navnet Titan, ville have gjort Apple til en spiller på et marked, virksomheden ikke før har rørt. (Arkivfoto).

Techselskabet Apple dropper et årelangt projekt, der involverede 2000 ansatte, om at udvikle en elbil.

Det offentliggjorde selskabet internt tirsdag lokal tid, skriver mediet Bloomberg.

Mange af de ansatte, der arbejdede på projektet, vil blive overflyttet til den afdeling, som arbejder med kunstig intelligens.

Derudover vil en række af de ansatte blive fyret, men det er uklart hvor mange.

Udviklingen er blevet mødt med tilsyneladende begejstring hos Elon Musk, topchefen i elbilselskabet Tesla, der som svar på nyheden har delt et opslag på det sociale medie X med en emoji, der gør honnør, og en cigaret.

Projektet, der havde fået navnet Titan, ville have gjort Apple til en spiller på et marked, virksomheden ikke før har rørt.

Apple begyndte ifølge Bloomberg at arbejde på projektet i 2014 og havde planer om at udvikle en fuldt ud selvkørende og stemmestyret elbil med et interiør som en limousine.

Allerede fra start havde Apple dog udfordringer, og selskabet var nødt til at skifte ledelse og strategi flere gange.

Trods ti år på bagen var Apple stadig flere år fra rent faktisk at sende en elbil på vejene.

Foruden udfordringer med at udvikle selve designet på bilen har selskabet kæmpet med at få styr på den selvkørende teknologi.

Ultimativt kom beslutningen på et tidspunkt, hvor dampen ifølge Bloomberg er gået en smule af markedet for elbiler på grund af høje priser og manglende ladeinfrastruktur.

På den baggrund har store producenter som General Motors og Ford rykket opmærksomheden hen mod hybridbiler.

Selv Tesla har ifølge Bloomberg advaret om, at væksten i selskabets salg i USA i 2024 falder til blot 11 procent mod 47 procent sidste år.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere