Tech

ons, 07 aug 2024

Elon Musk sagsøger Ørsted og andre for boykot af X

Annonceindtægter hos X tog i nogle måneder et dyk, efter at Musk købte selskabet i 2022. Nogle annoncører var tilbageholdende med at betale for reklamer på det sociale medie, da de frygtede, at deres selskaber ville stå side om side med skadeligt indhold. (Arkivfoto).
Pool/Reuters Annonceindtægter hos X tog i nogle måneder et dyk, efter at Musk købte selskabet i 2022. Nogle annoncører var tilbageholdende med at betale for reklamer på det sociale medie, da de frygtede, at deres selskaber ville stå side om side med skadeligt indhold. (Arkivfoto).

Det Elon Musk-ejede sociale medie X sagsøger det danske energiselskab Ørsted på baggrund af anklager om at have aftalt en ulovlig boykot af X.

Det fremgår af et opslag på X fra Linda Yaccarino, administrerende direktør for det sociale medie.

Søgsmålet er rettet mod selskaberne Ørsted, CVS Health, Mars og Unilever som medlemmer af initiativet Global Alliance for Responsible Media (Garm). Det hører under gruppen World Federation of Advertisers, som også er sagsøgt.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at søgsmålet er blevet indgivet ved en føderal domstol i delstaten Texas.

I det står der, at annoncører igennem Garm-initiativet i fællesskab tilbageholdt "milliarder af dollar i annonceindtægter" fra X, som tidligere hed Twitter.

- Det er ikke en beslutning, som det var let at komme frem til, men det er en direkte konsekvens af deres handlinger, skriver X-direktøren om søgsmålet.

- Disse organisationer og deres ledelses ulovlige adfærd har kostet X milliarder af dollar.

Ørsted meddeler til Ritzau, at selskabet ikke umiddelbart har nogen udtalelser til søgsmålet.

Reuters forsøgte tirsdag at få udtalelser fra World Federation of Advertisers samt CVS Health, Mars og Unilever. De svarede ikke umiddelbart på henvendelsen.

Annonceindtægter hos X tog et dyk, efter at Musk købte selskabet i 2022.

Nogle annoncører meddelte, at de var tilbageholdende med at betale for reklamer på det sociale medie. De frygtede, at deres selskaber ville stå side om side med skadeligt indhold, som tidligere ejere måske havde fjernet.

Til Reuters siger Christine Bartholomew, som er professor på University, at Buffalos juridiske fakultet og ekspert i karteldannelse, at den slags søgsmål om et ulovligt boykot kan være svære at forfølge.

X vil i retten skulle vise, at der var en boykotaftale, som alle annoncørerne tilsluttede sig.

- At bevise det er ikke nogen lille sag, siger hun.

Professoren forklarer, at den slags aftaler for eksempel kan være mere uformelle.

Selv hvis X får medhold, kan det sociale medie ikke tvinge selskaber til at betale for annoncer på sin platform, tilføjer hun.

Danske Ørsted udvikler, opfører og driver vindmølleparker og andre energianlæg. Selskabet har knap 9000 medarbejdere og havde i 2023 en omsætning på 79,3 milliarder kroner.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Netflix kommer over 300 millioner abonnenter globalt Netflix har 41 millioner flere betalende abonnenter ved udgangen af 2024 end ved... Læs mere
Adidas øger indtjening efter afbrudt samarbejde med Kanye West I 2024 er der igen fremgang i Adidas' salg og indtjening, efter afbrudt samarbej... Læs mere
Grønland vil række ud til USA men vil også bestemme selv Múte B. Egede understreger igen, at det er Grønland, der bestemmer, hvad der s... Læs mere
Ørsted får tæsk på børsen efter ny milliardnedskrivning Milliardnedskrivning fra Ørsted skyldes blandt andet rentestigninger. Aktien fa... Læs mere
4 procent-lån er på nippet til at lukke igen Renterne har den seneste tid bevæget sig nedad igen, og det kan betyde farvel t... Læs mere