Tech

tir, 11 jun 2024

Elon Musk truer med at forbyde ansattes brug af iPhones

Elon Musk var selv med til at stifte OpenAI i 2015, men forlod foretagendet i 2018. (Arkivfoto).
Gonzalo Fuentes/Reuters Elon Musk var selv med til at stifte OpenAI i 2015, men forlod foretagendet i 2018. (Arkivfoto).

Elon Musk, administrerende direktør i blandt andet Tesla, truer med at forbyde brugen af produkter fra Apple for de ansatte i hans selskaber.

Det skriver han i et opslag på det sociale medie X.

Udmeldingen kommer, efter at Apple mandag offentliggjorde, at selskabet integrerer kunstig intelligens fra OpenAI i en række styresystemer til produkter som iPhone, iPad og computere.

- Hvis Apple integrerer OpenAI i sine styresystemer, kommer brugen af Apple-produkter til at blive forbudt i mine selskaber. Det er et uacceptabelt sikkerhedsbrud, skriver Musk.

Han skriver yderligere, at alle, der besøger hans selskaber, vil blive tvunget til at aflevere deres Apple-produkter i døren.

Det har længe været rygtet, at Apple ville integrere kunstig intelligens (AI) i sine styresystemer, da mange af selskabets konkurrenter - som Meta, Google og Samsung - allerede har AI-integration i flere af deres produkter.

Apple-produkter vil blandt andet få adgang til OpenAI's nyeste sprogmodel, GPT-4o.

Siden OpenAI's chatbot, ChatGPT, blev introduceret i 2022, har der været skarp konkurrence på markedet for AI-teknologi - særligt mellem techgiganterne Microsoft og Google såvel som Meta og tech-startups som Anthropic og Stability AI.

Musk var selv med til at stifte OpenAI i 2015, men forlod foretagendet i 2018.

Senere har Musk sagt, at han forlod OpenAI, fordi han var utilfreds med topchef Sam Altmans profitorienterede tilgang.

Musk sagsøgte OpenAI i marts med beskyldninger om, at selskabet har brudt de betingelser, som virksomheden opstillede, da den blev stiftet i 2015.

Musk ejer X, som tidligere var kendt under navnet Twitter, og er også administrerende direktør i rumfartsselskabet SpaceX.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Klimaråd vil have nedbragt aftryk fra importerede fjernsyn Danskernes forbrugsaftryk fra importerede varer skal ned, og det bør regeringen... Læs mere
Folketinget hejser regnbueflaget trods kritik af Pride-organisation Flere sponsorerer har trukket støtten til Copenhagen Pride. Folketinget hejser ... Læs mere
Første gang: Folkemødet har lige mange mænd og kvinder i debatter Mette Frederiksens overfald var også et "fælles skub" mod demokratiet, siger F... Læs mere
Støjberg oplever skub og spytklatter: Der er sket et skred Det er et "skred i nogle fundamentale ting", siger Inger Støjberg i tale efter ... Læs mere
Syv ud af otte i udvalg vil gøre det lettere at bestemme egen død Mette Frederiksen (S) er fortaler for aktiv dødshjælp. I udvalg bakker stort f... Læs mere