Tech

tir, 12 mar 2024

Er Facebook "folkets fjende"

Foto: Depositphotos.com

Donald Trump, den forventede republikanske præsidentkandidat og tidligere præsident i USA, udtrykte mandag over for CNBC sin bekymring for, at et forbud mod den kinesiskejede sociale app TikTok kun ville styrke Facebook, som han kaldte "folkets fjende."

Under et interview mandag på CNBC’s “Squawk Box” udtalte Trump, at der er meget godt og meget dårligt ved TikTok, men at et forbud mod platformen effektivt kunne hjælpe Facebook, som ejes af Meta, med at fordoble sin størrelse.

Trump og Biden ikke enige om TikTok

Trumps syn på TikTok står i kontrast til den nuværende amerikanske præsident Joe Bidens, som har sagt, at han vil underskrive en lov for at forbyde appen, hvis Kongressen vedtager den.

Donald Trump rejste mandag bekymring over bestræbelserne på at forbyde den kinesiskejede sociale medieapp TikTok i USA og sagde, at det kun ville tjene til at styrke Metas Facebook-platform.

"Uden TikTok kan du gøre Facebook større, og jeg betragter Facebook som folkets fjende," sagde Trump, som var USA's præsident fra 2017 til 2021, i et interview mandag på CNBC’s “Squawk Box.”

CNBC har forsøgt at kontakte Meta uden held.

TikTok, som ejes af den kinesiske internetgigant ByteDance, er eksploderet i popularitet de sidste par år og er blevet en international sensation med sine korte videoer.

Det har også ført til, at regulatorer frygter, at programmets kinesiske ejerskab betyder, at det kan dele privat brugerdata på anmodning fra den kinesiske regering.

ByteDance, ligesom andre kinesiske virksomheder, ville være forpligtet til at afsløre sådanne oplysninger, hvis det blev bedt om det, siger eksperter. Kinas nationale efterretningslov fra 2017 kræver, at organisationer og borgere "støtter, assisterer og samarbejder med statslig efterretningsarbejde."

Tidligere forsøgt fjernet

I 2020 forsøgte Trump-administrationen uden succes at få TikTok fjernet fra appbutikker i USA på grund af disse bekymringer. Trump beordrede derefter ByteDance til at afhænde TikTok inden for 90 dage. Dette forsøg, som på et tidspunkt så Microsoft byde på TikToks amerikanske forretning, blev heller aldrig til noget.

Nu tager amerikanske lovgivere igen skridt til at tackle bekymringerne omkring TikTok, med separate lovforslag, der foreslår enten en afhændelse af TikTok af ByteDance eller et fuldstændigt forbud. Den nuværende præsident Joe Biden, som har udtrykt nationale sikkerhedsbekymringer over TikTok, har også sagt, at han ville underskrive en lov for at forbyde appen, hvis Kongressen vedtager den.

Trump har for nylig mildnet sin tone og siger, at han frygter, at et forbud mod TikTok kun vil tjene til at gøre Facebook mere magtfuld.

"Hvis Kina ønsker noget fra [TikTok], vil de give det, så det er en national sikkerhedsrisiko, der stiger," erkendte Trump. "Men når jeg ser på det, ønsker jeg ikke at gøre Facebook dobbelt så stort. Og hvis du forbyder TikTok, vil Facebook og andre - men mest Facebook - være de store vindere, og jeg synes, Facebook har været meget ubehagelig."

"Jeg synes, Facebook har været meget dårligt for vores land, især når det kommer til valg," tilføjede Trump.


Andre læser også

Landbruget ser mulighed for at kunne undgå afgift Landbrug & Fødevarer er glade for aftale om CO2-afgift, mens miljøorganisation... Læs mere
Løkke appellerer til Folketinget: Trepartsaftale er delikat Udenrigsminister mener, at trepartsaftale kan falde, hvis partier i Folketinget ... Læs mere
Fødevareminister: Det koster 1000 arbejdspladser i landbruget Der skal rammes en balance, så der skabes nye job, hvor job i landbruget forsvi... Læs mere
Valgnævn afviser Lars Boje Mathiesens ønsker til partinavn Lars Boje Mathiesens nye parti kommer ikke til at hedde hverken Danmarks Bedste ... Læs mere
Eksperter foreslår ny reform trods rekordhøj beskæftigelse Der har aldrig været flere i job i Danmark, og ekspertgruppe lægger op til den... Læs mere