Tech

ons, 24 apr 2024

TikTok-chef om truende forbud i USA: Vi forsvinder ikke

Shou Zi Chew, der her ses under kongreshøring i januar, vil tage kampen op mod amerikansk lovgivning. (Arkivfoto.)
Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix Shou Zi Chew, der her ses under kongreshøring i januar, vil tage kampen op mod amerikansk lovgivning. (Arkivfoto.)

TikToks topchef, Shou Zi Chew, vil ad rettens vej forsøge at få blokeret for amerikansk lovgivning, der kan føre til et forbud mod den populære app.

Det siger han, efter at USA's præsident, Joe Biden, onsdag har underskrevet en TikTok-lov, som har mødt protester fra selskabet bag.

- Vær forvisset om, at vi ikke forsvinder, siger topchefen i en video udgivet, kort efter at Bidens underskrift blev sat på loven.

Loven er vedtaget på grund af amerikanske politikeres bekymring for, om ByteDance deler amerikanernes data med det kinesiske styre - eller måske ligefrem giver mulighed for at overvåge dem.

Selskabet har hovedkvarter i Kinas hovedstad, Beijing.

Den nye lov kræver, at ByteDance, der er selskabet bag TikTok, sælger sin amerikanske afdeling inden for ni måneder.

Ellers bliver TikTok, som ifølge selskabet selv har 170 millioner brugere i USA, gjort forbudt i landet.

Appen bruges til deling af korte videoer.

- Tag ikke fejl - det her er et forbud mod TikTok, siger Shou Zi Chew.

Han understreger, at TikTok fortsat vil være muligt at bruge, mens selskabet i retten vil modsætte sig restriktionerne.

I en udtalelse sendt til Ritzau siger en talsperson for TikTok:

- Faktum er, at vi har investeret milliarder af dollar for at holde amerikanske data sikre og vores platform fri for indflydelse og manipulation udefra.

Joe Biden står til november til at skulle op mod ekspræsident Donald Trump, når amerikanerne går til valg.

Bidens kampagnehold meddeler, at det fortsat vil benytte sig af TikTok i forsøget på at få den 80-årige præsident genvalgt.

Det sociale medie er ganske populært blandt venstreorienterede unge amerikanere. Det er en gruppe, der ventes at blive afgørende, hvis Biden skal vinde valget.

Biden har onsdag også sat sin underskrift på lovgivning om hjælpepakker til Ukraine, Israel og Taiwan.

Kilde: /ritzau/Reuters

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere