Topledere

ons, 01 mar 2023

STARK Group henter tidligere CEO fra britisk markedsleder til sin nye virksomhed i Storbritannien

John Carter, CEO STARK Building Materials UK Ltd.

Pressemeddelelse

1.3.2023 08:30:00 CET | STARK Group A/S

Tidligere administrerende direktør Mike Newnham har besluttet at træde tilbage, når Saint-Gobain Building Distribution UK bliver en del af STARK Group A/S. John Carter erstatter Mike Newnham med virkning per dags dato, 1. marts 2023.

John Carter har været i byggebranchen i mere end 40 år, hvor han har arbejdet sig fra management trainee til administrerende direktør i den britiske byggemarkedskæde Travis Perkins plc, en FTSE 250 virksomhed med flere end 1.900 forretninger. Siden 2019 har John Carter arbejder som management konsulent.

Administrerende direktør i STARK Group, Søren P. Olesen siger:

"Jeg er glad for at kunne byde John Carter velkommen. Han har betydelig erfaring fra vores branche i Storbritannien. John Carter deler vores tro på at styrke ansvarsfølelsen ude i forretningerne, samt vores strategiske fokus på de professionelle håndværkeres behov. Disse overbevisninger, har været en stærk drivkraft til at bringe STARK Group tilbage på vækstsporet. Vi tror på, at de også vil tjene STARK i Storbritannien godt. Jeg ser frem til at arbejde sammen med John Carter og ledelsesteamet i STARK Building Materials UK for at forløse virksomhedens fulde potentiale i løbet af de kommende år."

Når John Carter slutter sig til STARK Building Materials UK Ltd. som administrerende direktør, bliver han samtidig medlem af STARK Groups Executive Committee (ExCom).

Udnævnelsen af John Carter følger, at Mike Newnham har besluttet at træde tilbage for at overveje en ny karrierevej. Mike Newnham siger:

Med det nye ejerskab af STARK Group vil virksomheden gå ind i en ny æra, hvor der vil være spændende og krævende tider forude for den næste periode. Dette kræver absolut engagement og fokus. Jeg har brugt tid på virkelig at tænke over, hvad jeg følte var bedst for både mig og virksomheden, talt med min familie og overvejet, i hvilken retning jeg vil udvikle min karriere. Mens jeg gjorde dette, konkluderede jeg, at det er det rigtige tidspunkt at søge nye karriereveje uden for virksomheden."

Efter drøftelserne med koncerndirektør Søren P. Olesen blev de enige om en hurtig overdragelse til John Carter. Mike Newnham bliver hos virksomheden indtil senere på foråret for at sikre en ordentlig overdragelse.

Administrerende direktør i STARK Group, Søren P. Olesen siger:

"Gennem akkvisitionsprocessen af virksomheden var jeg meget imponeret over den strategi, som Mike Newnham havde sat og implementerede for at vende forretningen over de sidste par år. At sætte en formåls- og værdibaseret strategi har bestemt været afgørende for at ændre og forbedre kulturen til en kultur med tillid, empowerment og samarbejde. Mikes succesfulde lederskab og fokus på væsentligt at forbedre kollegaengagementet og implementere klart definerede og succesrige kundetilbud sammen med en digital transformationsstrategi har ført til større markedsandel, samt en forbedring af virksomhedens finansielle resultater.

Mike Newnham har sat et stærkt lederteam og styrket talentmassen. Han har bygget et solidt fundament og efterladt en virksomhed i væsentlig bedre form, end da han kom til i 2017. Nu vil Mike Newnham prøve noget andet i sin karriere. Det er en beslutning, man kun kan have respekt for, og jeg ønsker ham alt det bedste i fremtiden.

Andre læser også

Vores naturgasforbrug fortsætter med at falde Det danske forbrug af naturgas faldt 3,6 procent sidste år, samtidig med at vi ... Læs mere
EL-leder kalder EU-valg for mistillidserklæring til regeringen Regeringen bør udskrive valg efter ”mistillidserklæring” ved EU-valg, mene... Læs mere
Hver anden ansøger til erhvervsuddannelse har over tre kvarter til skole Knap halvdelen af alle ansøgere til erhvervsuddannelserne har mere end 45 minut... Læs mere
Meta udsætter træning af kunstig intelligens i Europa efter kritik Efter pres fra datasikkerhedsmyndigheder udskyder Meta planer om at anvende brug... Læs mere
Novo-topchef skal forklare sig om høj pris på lægemidler i Senatet Lars Fruergaard Jørgensen har sagt ja til at svare på spørgsmål om prissætn... Læs mere