Om 10 til 12 uger bliver den britiske regerings planer om at sende asylansøgere til Rwanda en realitet, når det første fly med asylansøgere letter fra Storbritannien og sætter kurs mod det afrikanske land.
Det fastslår den konservative britiske premierminister, Rishi Sunak.
Han taler på et pressemøde mandag, og her forsikrer han, at planerne om et nyt asylsystem er på plads. Også selv om asylaftalen ikke er endeligt vedtaget af det britiske parlament.
- Vi er klar. Planerne er på plads. Og disse flyvninger bliver gennemført, uanset hvad der sker, siger Rishi Sunak.
Der er allerede chartret fly, og særligt uddannet personale er rustet til at håndtere asylansøgerne på rejsen, fortæller premierministeren.
Titusindvis af flygtninge og migranter er ankommet til Storbritannien de seneste år. Ofte er de rejst via Frankrig og over Den Engelske Kanal i små både på rejser, der organiseres af menneskesmuglere.
Rishi Sunak og Det Konservative Parti ser det som en afgørende opgave at stoppe den illegale tilstrømning af udlændinge. Og her kommer planerne om at sende asylansøgere til Rwanda ind i billedet.
Planerne har været to år undervejs og indebærer, at alle asylansøgere, som ankommer ulovligt til Storbritannien, skal sendes med fly til Rwanda.
De skal herefter opholde sig på asylcentre i Rwanda, mens deres asylansøgninger bliver behandlet.
Håbet er, at udsigten til at blive sendt til Afrika vil afskrække flygtninge og migranter fra at søge mod Storbritannien.
Overhuset i det britiske parlament har gentagne gange spændt ben for, at planerne om at sende migranter til Rwanda kan blive gennemført.
Mandag skal parlamentets andet kammer, Underhuset, tage stilling til planerne. Her ventes medlemmerne at afvise flere forslag til ændringer af loven, som Overhuset har tilføjet.
Men selv om lovgivningen kommer igennem begge kamre, er det ikke sikkert, at det videre forløb bliver smertefrit.
Flere velgørende organisationer og menneskerettighedsgrupper har advaret om, at de vil forsøge at stoppe deportationer af asylansøgere.
Kilde: /ritzau/Reuters