Udland

søn, 14 apr 2024

Embedsmand: Israel vil komme med betydelig reaktion på angreb

Iran har lørdag aften iværksat et luftangreb på Israel. Også houthierne og Hizbollah har sendt droner afsted.
-/Ritzau Scanpix Iran har lørdag aften iværksat et luftangreb på Israel. Også houthierne og Hizbollah har sendt droner afsted.

En højtstående israelsk embedsmand siger til den israelske tv-station Channel 12, at Israel vil komme med en "betydelig reaktion" på angrebet fra Iran.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Embedsmandens navn eller præcise titel fremgår ikke, og planerne om Israels reaktion på angrebet er ikke blevet bekræftet af andre kilder.

Ifølge Reuters indkaldte Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, til møde i krigskabinettet i Tel Aviv kort efter angrebet begyndte. Det oplyste premierministerens kontor.

Iran iværksatte lørdag aften et luftangreb på Israel.

Ifølge al-Jazeera har Israels forsvar oplyst, at over 100 droner med hjælp fra Storbritannien og USA er blevet skudt ned uden for Israels territorium.

Det vides ikke, hvor mange droner der i alt er tale om, og det vides stadig ikke med sikkerhed, om nogen af Irans angreb rent faktisk har ramt deres mål i Israel.

Der er også meldinger om, at der er afsendt droner fra Yemen mod Israel i koordinering med Iran. Det er angiveligt houthibevægelsen, der står bag disse. Det har sikkerhedsfirmaet Ambrey ifølge AFP oplyst.

Irans bevæggrund for angrebet er ifølge revolutionsgarden "israelske forbrydelser", herunder et angreb på et iransk konsulat i den syriske hovedstad, Damaskus, den 1. april.

På iransk stats-tv har Revolutionsgarden sagt, at operationen, der kaldes "True Promise" er en del af straffen for israelske forbrydelser.

Øjenvidner i Jerusalem berettede kort før klokken 01.00 natten til søndag over for både nyhedsbureauet AFP og nyhedsbureauet Reuters om eksplosioner.

Ifølge flere israelske medier er der tale om lyden af luftværn, som er på arbejde.

Ifølge journalister fra AFP har man også hørt brag i Jeriko, som ligger på Vestbredden.

Sirenerne hyler desuden ifølge Israels forsvar også i Negev, et ørkenområde i den sydlige del af landet.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere