Udland

lør, 10 feb 2024

Forretningsfly nødlander på motorvej i USA og dræber to

Flytypen "Bombardier Challenger 600" produceres af selskabet Bombardier Aviation og har plads til op til 19 passagerer. (Arkivfoto).
Attila Kisbenedek/Ritzau Scanpix Flytypen "Bombardier Challenger 600" produceres af selskabet Bombardier Aviation og har plads til op til 19 passagerer. (Arkivfoto).

Mindst to personer er døde, efter at et mindre privatfly fredag nødlandede på en befærdet motorvej i den amerikanske delstat Florida.

Det oplyser de lokale myndigheder.

Ifølge den amerikanske transportmyndighed National Transportation Safety Board (NTSB) var der fem personer om bord på luftfartøjet, et forretningsfly af typen "Bombardier Challenger 600".

Flyet stødte sammen med en bil, da det landede på motorvejen. Det er uklart, om de omkomne befandt sig i flyet eller i bilen.

Lokale medier beretter, at flyet var lettet fra lufthavnen i Columbus i delstaten Ohio.

Piloten ville angiveligt prøve at nødlande i lufthavnen i Naples i Florida.

Men ifølge tv-stationen WPLG oplyste piloten til kontroltårnet i lufthavnen, at begge flyets motorer var ude af funktion, hvorfor han ikke kunne nå hen til lufthavnens landingsbane.

På videoer og billeder fra ulykkesstedet kan man se, hvordan flyet er opslugt af flammer og røg, efter at det nødlandede og stoppede nær en støjskærm på motorvejen.

WPLG beretter desuden, at tre personer lykkedes med at forlade flyet i live.

Ifølge mediet var flyet fra udlejningsselskabet Hop-a-Jet på vej til en lufthavn i Fort Lauderdale i Florida, hvor selskabet holder til.

Et efterforskningshold fra NTSB er ankommet til ulykkesstedet for at undersøge hændelsen nærmere ifølge en talsperson fra myndigheden.

Det er uklart, om branden på flyet er slukket, og hvordan det påvirker trafikken.

Flytypen "Bombardier Challenger 600" produceres af selskabet Bombardier Aviation og har plads til op til 19 passagerer.

Så sent som i 2021 var et fly af samme type involveret i en ulykke i delstaten Californien, hvor seks personer blev dræbt, da flyet skulle til at lande.

Kilde: /ritzau/Reuters

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere