Udland

ons, 06 mar 2024

Hamas vil blive ved med at forhandle om våbenhvile med Israel

I slutningen af februar lød det fra den amerikanske præsident, Joe Biden, at Israel var gået med til, at det vil stoppe dets offensiv i Gaza under den muslimske højtid ramadan. (Arkivfoto).
Evelyn Hockstein/Reuters I slutningen af februar lød det fra den amerikanske præsident, Joe Biden, at Israel var gået med til, at det vil stoppe dets offensiv i Gaza under den muslimske højtid ramadan. (Arkivfoto).

Den militante bevægelse Hamas oplyser onsdag i en udtalelse, at den vil blive ved med at forhandle gennem mæglere, indtil en våbenhvile er nået med israelerne.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Bevægelsen siger yderligere, at den udviste fleksibilitet i forsøget på at nå en våbenhvile.

- Vi udviser den nødvendige fleksibilitet i forhold til at nå et sammenhængende ophør af aggressionen mod vores folk, men besættelsen undgår stadig opfyldelsen af forpligtigelserne i denne aftale, udtaler Hamas.

Forhandlere fra Hamas, Qatar og Egypten - men ikke Israel - er i Egyptens hovedstad, Kairo, for at forsøge at sikre en 40 dage lang våbenhvile mellem Israel og Hamas under muslimske højtid ramadan

Tirsdag lød det, at forhandlere fra Hamas ville blive i Egyptens hovedstad, Kairo, til og med tirsdag efter to dage uden gennembrud i forhandlingerne. Det oplyste en embedsmand fra Hamas.

Målet med forhandlingerne var angiveligt en våbenhvile, hvor israelske gidsler kan blive frigivet, mens nødhjælp kan komme frem.

I slutningen af februar lød det fra den amerikanske præsident, Joe Biden, at Israel var gået med til, at det vil stoppe dets offensiv i Gaza under den muslimske højtid ramadan.

- Ramadan er på vej, og der er enighed fra israelerne om, at de ikke vil gøre noget under ramadan, så vi kan få alle gidslerne ud, sagde præsidenten ifølge AFP i et interview med tv-værten Seth Meyers på den amerikanske tv-kanal NBC.

Ifølge sundhedsministeriet i Hamas-kontrollerede Gaza er i alt 30.631 palæstinensere blevet dræbt under Israels offensiv i Gaza.

Omkring 1200 mennesker blev dræbt under Hamas' angreb på Israel i oktober.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Norwegian-overskud skrumper trods omsætningsfremgang Norwegian øgede omsætningen med 36 procent i andet kvartal i år. Nettoresulta... Læs mere
Erhvervsminister skal forholde sig til turistskat i København På Københavns Rådhus er der udarbejdet fire modeller for en særafgift for tu... Læs mere
Faldende inflation i USA kan betyde lavere rente på danske boliglån Inflationen i USA er faldet fra 3,3 procent til 3,0 procent fra maj til juni, og... Læs mere
Danmark skal bidrage til en million angrebsdroner til Ukraine Koalitionen ledet af Letland, Storbritannien og Ukraine skal sikre en million an... Læs mere
Sommerhuspriserne når højeste niveau i 13 år Ifølge Boligsidens markedsindeks var sommerhuspriserne i juni på deres højest... Læs mere