Udland

søn, 14 apr 2024

Israel nedjusterer varsel om beskyttelsesrum under angreb

Flere i Israel måtte søge mod beskyttelsesrum, efter at iranske droner og missiler begyndte at blive skudt ned i landets luftrum. Varslet er nu blevet hævet.
-/Ritzau Scanpix Flere i Israel måtte søge mod beskyttelsesrum, efter at iranske droner og missiler begyndte at blive skudt ned i landets luftrum. Varslet er nu blevet hævet.

Israels militær, IDF, oplyser natten til søndag, at det ikke længere er nødvendigt for israelere at forberede sig på at søge mod beskyttelsesrum under angrebet fra Iran.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Kort efter midnat begynde sirenerne ellers at hyle i hele Israel.

Både i Jerusalem og Jeriko kunne man høre eksplosioner fra luftværn, som arbejdede med at afværge missil- og droneangreb fra Iran.

En pige er kommet til skade i angrebet, men det vides endnu ikke, hvor alvorligt hun er blevet såret.

Det vides ikke, om det nedjusterede varsel fra Israel skyldes, at angrebet fra Iran er overstået.

Irans mission til FN skrev allerede kort efter midnat natten til søndag, at "sagen kan anses for et afsluttet kapitel".

I løbet af natten til søndag har der dog løbende været meldinger fra IDF om, at man stadig arbejder med at afværge luftangreb.

Det iranske angreb skete, efter at et iransk konsulat i Syrien blev ramt af et luftangreb 1. april.

Angrebet kostede to højtstående befalingsmænd i den iranske hær livet.

Iran har beskyldt Israel for at stå bag angrebet, mens Israel hverken har be- eller afkræftet, at det har noget med det at gøre.

Iran har kaldt angrebet mod Israel et "selvforsvarsangreb", som er i overensstemmelse med FN-charterets bestemmelse om retten til selvforsvar.

Spændingerne mellem Israel og Iran har for alvor taget til, efter at Israel er kommet i åben krig med den væbnede gruppe Hamas, som er støttet af Iran.

Krigen har medført omfattende bombardementer af Gazastriben, hvor titusindvis har mistet livet.

Det skete efter Hamas' angreb mod Israel 7. oktober sidste år, hvor omkring 1200 mennesker blev dræbt.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere