Udland

søn, 31 mar 2024

Italien når sit laveste fødselstal nogensinde

Sidste års fødselstal kan ifølge Istat forstås således, at der i 2023 var seks fødsler per 11 dødsfald i Italien. (Arkivfoto).
Remo Casilli/Reuters Sidste års fødselstal kan ifølge Istat forstås således, at der i 2023 var seks fødsler per 11 dødsfald i Italien. (Arkivfoto).

Italien, som i flere år har kæmpet med en nedgang i befolkningstallet, havde i 2023 det laveste antal fødsler, der nogensinde er registreret.

Det viser tal fra Italiens Nationale Statistiske Institut, Istat, skriver nyhedsbureauet dpa.

De første opgørelser fra instituttet vedrørende sidste år viser, at der kun blev født omkring 379.000 børn i landet i 2023. Det er ifølge Istat 11. år i træk, at fødselstallet i Italien falder.

Man begyndte at opgøre antallet af fødsler i Italien i 1800-tallet, og år 2023 har resulteret i det laveste tal, instituttet siden har registreret.

Også i 2022 gav fødselstallet, der da lå på omkring 393.000 anledning til bekymring, da det var første gang, at antallet faldt til under 400.000.

Ser man eksempelvis tilbage på 2008, lå fødselstallet væsentligt højere på 557.000 registrerede fødsler.

Sidste års fødselstal kan ifølge Istat forstås således, at der i 2023 var seks fødsler per 11 dødsfald i Italien.

Landets befolkning tæller 58.99 millioner.

I forlængelse af faldet i antallet af børn, der kommer til verden i det sydeuropæiske land, er der også sket en stigning i gennemsnitsalderen i befolkningen. Gennemsnitsalderen ligger nu på 46,6 år.

Samtidig er et rekordhøjt antal borgere i Italien over 100 år gamle - dem findes der nu 22.500 af.

Også andre lande end Italien er udfordret af, at der fødes få børn sammenlignet med tidligere.

Eksempelvis faldt Sydkoreas fødselsrate - som allerede er verdens laveste - i 2023 også til en ny bundrekord.

Kina, der tidligere har været verdens folkerigeste land, men sidste år blev overhalet af Indien, har for andet år i træk oplevet en befolkning, der skrumper.

Det er dels blevet tilskrevet en faldende fødselsrate og en bølge af covid-19-relaterede dødsfald.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Klimaråd vil have nedbragt aftryk fra importerede fjernsyn Danskernes forbrugsaftryk fra importerede varer skal ned, og det bør regeringen... Læs mere
Folketinget hejser regnbueflaget trods kritik af Pride-organisation Flere sponsorerer har trukket støtten til Copenhagen Pride. Folketinget hejser ... Læs mere
Første gang: Folkemødet har lige mange mænd og kvinder i debatter Mette Frederiksens overfald var også et "fælles skub" mod demokratiet, siger F... Læs mere
Støjberg oplever skub og spytklatter: Der er sket et skred Det er et "skred i nogle fundamentale ting", siger Inger Støjberg i tale efter ... Læs mere
Syv ud af otte i udvalg vil gøre det lettere at bestemme egen død Mette Frederiksen (S) er fortaler for aktiv dødshjælp. I udvalg bakker stort f... Læs mere