Udland

tir, 19 mar 2024

Tyskland anholder to for planer om angreb ved Riksdagen i Sverige

To afghanere mistænkes for at ville udføre et angreb med skydevåben mod politibetjente og andre personer ved Riksdagen i Sverige. (Arkivfoto).
Jonathan Nackstrand/Ritzau Scanpix To afghanere mistænkes for at ville udføre et angreb med skydevåben mod politibetjente og andre personer ved Riksdagen i Sverige. (Arkivfoto).

To personer er i Tyskland blevet anholdt på mistanke om at planlægge et angreb ved Riksdagen i Stockholm.

Det oplyser offentlige anklagere tirsdag i Tyskland ifølge nyhedsbureauet dpa.

Der er tale om to afghanske statsborgere, som formodes at have fået instruktioner fra gruppen Islamisk Stat i Khorasan-provinsen (ISKP).

De to er mistænkt for at ville udføre et angreb med skydevåben mod politibetjente og andre personer ved det svenske parlament.

Det skal være planlagt som reaktion på koranafbrændinger i Sverige, skriver det tyske medie Der Spiegel.

De to personer er blevet anholdt efter en aktion i byen Gera i delstaten Thüringen. Den ligger omkring 60 kilometer syd for Leipzig.

Anklagerne mener, at de to mistænkte efter samtaler med ISKP havde gjort sig konkrete forberedelser til et angreb.

De skal blandt andet have søgt på internettet for at finde ud af mere om forholdene på det planlagte angrebssted.

Anklagerne mener ifølge Spiegel også, at de flere gange uden succes har forsøgt at anskaffe sig våben.

De to mistænkte identificeres som henholdsvis 30-årige Ibrahim M.-G. og 23-årige Ramin N.

Førstnævnte skal ifølge efterforskere have tilsluttet sig ISKP, som er en regional gren af gruppen Islamisk Stat, i løbet af det seneste år.

Ramin N. menes ifølge efterforskerne blot at have støttet ISKP.

De to bringes til Karlsruhe i løbet af tirsdagen, hvor de ventes fremstillet i grundlovsforhør.

Sagen er den anden i Tyskland, hvor mistænkte planer om angreb i Sverige som følge af koranafbrændinger er blevet afdækket.

To syriske brødre blev således i december kendt skyldige i at planlægge en bombning af en kirke i Sverige.

Hverken svensk politi eller sikkerhedstjenesten Säpo har villet udtale sig om oplysningerne i tyske medier til det svenske nyhedsbureau TT.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere