Udland

ons, 17 apr 2024

USA's forsvarsminister taler med Kina for første gang i 18 måneder

USA's forsvarsminister, Lloyd Austin, som her ses tidligere i april ved en høring i Senatet om landets budget, understregede tirsdag i en samtale med sin kinesiske pendant tirsdag, at det er vigtigt fortsat at have direkte militær kommunikation mellem de to lande. (Arkivfoto).
Jose Luis Magana/Ritzau Scanpix USA's forsvarsminister, Lloyd Austin, som her ses tidligere i april ved en høring i Senatet om landets budget, understregede tirsdag i en samtale med sin kinesiske pendant tirsdag, at det er vigtigt fortsat at have direkte militær kommunikation mellem de to lande. (Arkivfoto).

USA's forsvarsminister, Lloyd Austin, talte tirsdag med sin kinesiske kollega, Dong Jun, over en videoforbindelse.

Det er den første væsentlige samtale mellem de to supermagters forsvarsledere i næsten 18 måneder. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

De diskuterede blandt andet "forsvarsrelationer", lyder det fra det amerikanske forsvarsministerium i en udtalelse. De kom også rundt om "regionale og globale sikkerhedsudfordringer".

Austin understregede også behovet for fortsatte direkte militære kommunikationslinjer, lyder det.

I november sidste år blev landene enige om at genoptage sådanne kommunikationslinjer.

Den kommunikation skulle indebære arbejdsmøder mellem de to landes forsvarsministerier.

Kina brød kommunikationslinjerne, efter den daværende formand for Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, i 2022 besøgte Taiwan.

Taiwan har i praksis fungeret som en selvstændig nation siden 1949. Men Kina mener, at Taiwan er en kinesisk udbryderprovins.

Kina udfører jævnligt militærøvelser i Taiwanstrædet, som adskiller Taiwan fra det kinesiske fastland. Øvelserne bliver opfattet af Taiwan og Vesten som militære provokationer.

Netop Taiwan blev også drøftet på det virtuelle møde mellem Lloyd Austin og Dong Jun.

- Dong Jun understregede, at Taiwan-spørgsmålet er helt centralt i Kinas kerneinteresser, udtaler det kinesiske forsvarsministerium.

Den kinesiske minister opfordrede til "større tillid" mellem de to lande.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Norwegian-overskud skrumper trods omsætningsfremgang Norwegian øgede omsætningen med 36 procent i andet kvartal i år. Nettoresulta... Læs mere
Erhvervsminister skal forholde sig til turistskat i København På Københavns Rådhus er der udarbejdet fire modeller for en særafgift for tu... Læs mere
Faldende inflation i USA kan betyde lavere rente på danske boliglån Inflationen i USA er faldet fra 3,3 procent til 3,0 procent fra maj til juni, og... Læs mere
Danmark skal bidrage til en million angrebsdroner til Ukraine Koalitionen ledet af Letland, Storbritannien og Ukraine skal sikre en million an... Læs mere
Sommerhuspriserne når højeste niveau i 13 år Ifølge Boligsidens markedsindeks var sommerhuspriserne i juni på deres højest... Læs mere