Ukraine

tir, 12 mar 2024

Danmark sender artilleri og våben til Ukraine for milliarder

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) har tirsdag annonceret en donationspakke med artilleri og ammunition til Ukraine for i alt 2,3 milliarder kroner.
Keld Navntoft/Ritzau Scanpix Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) har tirsdag annonceret en donationspakke med artilleri og ammunition til Ukraine for i alt 2,3 milliarder kroner.

Regeringen har tirsdag annonceret endnu en militær donation til det krigshærgede Ukraine til en samlet værdi af 2,3 milliarder kroner.

Det er donationspakke nummer 16. Den indeholder artilleri og ammunition.

- Med denne donationspakke leverer vi et substantielt bidrag til ukrainernes frihedskamp i form af både yderligere Caesar-artillerisystemer og medfølgende ammunition, siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) i en skriftlig udtalelse.

Donationerne sker ifølge ministeren i samarbejde med allierede lande.

Pakken er, som de foregående leverancer til Ukraine, finansieret gennem Ukrainefonden, oplyser Forsvarsministeriet i en meddelelse.

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) har tirsdag orienteret Folketinget om donationen i Det Udenrigspolitiske Nævn.

Den donation, som tirsdag er annonceret, indeholder Caesar-artilleripjecer, selvkørende 120 mm-morterer og ammunition til disse.

Artilleripjecerne doneres i samarbejde med Frankrig, mens artillerigranater sendes til Ukraine i samarbejde med Estland og Tjekkiet.

- Det kræver stor politisk og økonomisk vilje, hvis Europa skal levere på ambitionerne om støtte til Ukraine. Det gælder særligt artilleriammunition.

- Jeg håber, at flere lande vil følge trop og bidrage til, at mulighederne realiseres hurtigst muligt, siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) i en pressemeddelelse.

Med den seneste pakke og med løftet om at sende kampfly af typen F-16 til Ukraine har Danmark ifølge Forsvarsministeriet besluttet støtte for samlet 39,2 milliarder kroner i perioden fra 2022 til 2028.

Ukrainefonden finansieres gennem en lempelse af den strukturelle offentlige saldo. Der er 25,3 milliarder kroner tilbage i fonden frem mod 2028.

Danmark er blandt de lande i Europa, som har doneret mest til Ukraine.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere