Ukraine

fre, 29 mar 2024

Én såret i russisk angreb mod ukrainsk infrastruktur i Dnipro

Et vandkraftværk i Dnipro blev også ramt, da Rusland fredag i sidste uge udførte et af de største angreb hidtil i krigen i Ukraine.
General Prosecutor''s Office Of U/Reuters Et vandkraftværk i Dnipro blev også ramt, da Rusland fredag i sidste uge udførte et af de største angreb hidtil i krigen i Ukraine.

Mindst én person er kommet til skade, efter at russiske styrker tidligt natten til fredag har angrebet infrastrukturpunkter i den ukrainske by Dnipro.

Det oplyser Dnipropetrovska-regionens guvernør, Serhij Lysak, ifølge nyhedsbureauet Reuters på beskedtjenesten Telegram.

- Fjenden har angrebet kritiske infrastrukturpunkter i regionen, skriver han.

- Fjendens primære mål er vores folk og kritiske steder for befolkningen.

Lysak specificerer ikke i sine beskeder på Telegram, hvilken type angreb der er tale om.

Men krigsobservatører beretter ifølge Reuters om, at de russiske styrker har taget missiler i brug, og at der kunne høres eksplosioner i området.

Det har dog ikke været muligt for nyhedsbureauet selv at verificere de beretninger.

En blogger fra byen Kamjanske, som ligger ved floden Dnepr og huser blandt andet et vandkraftværk, beskrev et fire meter dybt krater, som var ti meter bredt i nærheden.

Andre skriver, at der er problemer med strøm- og vandforsyningen i nogle områder i regionen.

Dnipro og Kamjanske ligger begge ved Dnepr, som løber tværs gennem det centrale Ukraine, Belarus og videre ind i Rusland.

Floden bruges til blandt andet vandkraftværker, men spiller også en rolle i at nedkøle atomkraftværket Zaporizjzja, som er Europas største af sin slags.

Russiske styrker har i de seneste uger skruet op for angreb mod kritiske punkter for Ukraines forsyningsinfrastruktur.

Fredag i sidste uge satte Rusland et bredt og voldsomt angreb ind mod Ukraine, som af den ukrainske regering er blevet beskrevet som det største angreb, siden den russiske invasion startede i begyndelsen af 2022.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Klimaråd vil have nedbragt aftryk fra importerede fjernsyn Danskernes forbrugsaftryk fra importerede varer skal ned, og det bør regeringen... Læs mere
Folketinget hejser regnbueflaget trods kritik af Pride-organisation Flere sponsorerer har trukket støtten til Copenhagen Pride. Folketinget hejser ... Læs mere
Første gang: Folkemødet har lige mange mænd og kvinder i debatter Mette Frederiksens overfald var også et "fælles skub" mod demokratiet, siger F... Læs mere
Støjberg oplever skub og spytklatter: Der er sket et skred Det er et "skred i nogle fundamentale ting", siger Inger Støjberg i tale efter ... Læs mere
Syv ud af otte i udvalg vil gøre det lettere at bestemme egen død Mette Frederiksen (S) er fortaler for aktiv dødshjælp. I udvalg bakker stort f... Læs mere