Ukraine

ons, 17 apr 2024

Fire republikanere bakker op om hjælp til Ukraine

Mike Turner, den republikanske formand for efterretningsudvalget, henviser i en udtalelse til, at situationen på slagmarken i Ukraine er kritisk. (Arkivfoto).
Bill Clark/Ritzau Scanpix Mike Turner, den republikanske formand for efterretningsudvalget, henviser i en udtalelse til, at situationen på slagmarken i Ukraine er kritisk. (Arkivfoto).

Fire republikanske medlemmer af Repræsentanternes Hus i USA bakker op om formand Mike Johnsons forslag om at sende hjælp til blandt andet Ukraine.

Sådan lyder det i en udtalelse tirsdag.

- Vi har ikke tid til at vente, når det drejer sig om vores nationale sikkerhed. Vi er nødt til at vedtage hjælpepakken i denne uge, lyder det.

Der er tale om formændene for fire forskellige udvalg i kammeret, heriblandt udenrigs- og efterretningsudvalget.

Det er Det Hvide Hus og den demokratiske præsident, Joe Biden, som har foreslået en samlet hjælpepakke til Ukraine, Israel samt Taiwan og andre allierede på 95 milliarder dollar - cirka 666 milliarder kroner.

Johnson oplyste mandag, at han i denne uge vil lade Repræsentanternes Hus stemme om lovgivningen efter flere måneders modstand.

Dog vil han i stedet for en samlet hjælpepakke lade medlemmerne af Repræsentanternes Hus stemme om tre separate lovforslag.

Det er uklart, om Demokraterne kan gå med til det.

Hjælpepakken er blevet vedtaget i Senatet, men ikke i Repræsentanternes Hus, hvor Republikanerne har et snævert flertal.

Demokraterne har indtil videre ikke blankt afvist Johnsons forslag. Men det kan tage flere uger at behandle de nye forslag.

Og det er ikke alle, der mener, at man kan vente så længe.

Mike Turner, den republikanske formand for efterretningsudvalget, henviser i en udtalelse til, at situationen på slagmarken i Ukraine er kritisk.

De tre nye forslag skal først stemmes igennem Repræsentanternes Hus og derefter Senatet, før Biden til sidst kan underskrive lovgivningen.

Republikanerne har også fremlagt et fjerde forslag, der drejer sig om yderligere sanktioner mod Rusland og Iran.

Mange republikanere - særligt dem med tilknytning til ekspræsident Donald Trump - er modstandere af at sende mere hjælp til Ukraine og har truet med at forsøge at afsætte Johnson som formand.

Kilde: /ritzau/Reuters

Andre læser også

Danske unge får 15 millioner til Europa-rejser Regeringen har lørdag lanceret EuropaPuljen. Puljen skal bidrage til forståels... Læs mere
Ministre vil have Google til at stoppe eksperiment i Danmark Google har igangsat et tiltag, hvor danskere ikke kan søge nyhedsartikler frem ... Læs mere
Justitsministeren takker nej til kongelig orden Imens en række socialdemokrater i den seneste tid har modtaget ordener, siger j... Læs mere
EU godkender kæmpe amerikansk Novo-opkøb Novo Nordisk er kommet et skridt nærmere på at foretage amerikansk opkøb. Det... Læs mere
Zelenskyj: Andet bidrag af danske F-16-kampfly er kommet til Ukraine Den ukrainske præsident udtrykker sin taknemmelighed over for hele den danske n... Læs mere