Ukraine

ons, 13 mar 2024

Putin: Hvis USA tester atomvåben vil Rusland overveje det samme

Vladimir Putin har medvirket i interview med både det russiske statslige nyhedsbureau RIA og med den statslige tv-station Rossija-1, hvilket der er kommet flere udtalelser ud af. (Arkivfoto).
Sergei Savostyanov/Ritzau Scanpix Vladimir Putin har medvirket i interview med både det russiske statslige nyhedsbureau RIA og med den statslige tv-station Rossija-1, hvilket der er kommet flere udtalelser ud af. (Arkivfoto).

Ruslands præsident, Vladimir Putin, siger, at hvis der dukker amerikanske styrker op i Ukraine, vil Rusland behandle dem som nogle, der blander sig i konflikten.

Det siger præsidenten i udtalelser, som er blevet offentliggjort onsdag, rapporterer det statslige russiske nyhedsbureau RIA ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Han har medvirket i interview med både RIA og med den statslige tv-station Rossija-1.

Han tilføjer, at Rusland fra et militærteknisk perspektiv er klar til en atomkrig, men at omstændighederne for nuværende ikke lægger op til det.

- Fra et militærteknisk synspunkt er vi - selvfølgelig - klar, siger Putin.

- I USA er der rigeligt med specialister inden for russisk-amerikanske relationer og inden for militær afskrækning. Derfor tror jeg ikke, at alt peger i den retning. Men vi er klar.

Hvis USA udfører test af atomvåben, kan Rusland finde på at gøre det samme, lyder det også fra Putin.

- Det er ikke nødvendigt. Vi er stadig nødt til at tænke over det, men jeg kan ikke udelukke, at vi ville gøre det samme.

Der er valg i Rusland i weekenden, hvor Putin er stort set sikker på at blive genvalgt.

Når det for USA bliver tid til valg 5. november, hvor landets næste præsident skal vælges, vil Rusland, uanset hvem der vinder, samarbejde med den valgte præsident, siger Putin.

- Som jeg har sagt det mange gange før, samarbejder vi med enhver leder, som har det amerikanske folks tillid, den amerikanske vælgers tillid, lyder det til de russiske statsmedier.

Det er to år siden, at Rusland indledte sin invasion af Ukraine - 24. februar 2022. Her har man aldrig haft behov for at bruge atomvåben, siger han til medierne.

- Hvorfor skulle vi have behov for at bruge masseødelæggelsesvåben? Der har aldrig været et sådant behov, siger Putin.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Klimaråd vil have nedbragt aftryk fra importerede fjernsyn Danskernes forbrugsaftryk fra importerede varer skal ned, og det bør regeringen... Læs mere
Folketinget hejser regnbueflaget trods kritik af Pride-organisation Flere sponsorerer har trukket støtten til Copenhagen Pride. Folketinget hejser ... Læs mere
Første gang: Folkemødet har lige mange mænd og kvinder i debatter Mette Frederiksens overfald var også et "fælles skub" mod demokratiet, siger F... Læs mere
Støjberg oplever skub og spytklatter: Der er sket et skred Det er et "skred i nogle fundamentale ting", siger Inger Støjberg i tale efter ... Læs mere
Syv ud af otte i udvalg vil gøre det lettere at bestemme egen død Mette Frederiksen (S) er fortaler for aktiv dødshjælp. I udvalg bakker stort f... Læs mere