Coops økonomiske redningsplan, der indebærer, at energiselskabet OK overtager cirka halvdelen af dagligvarekoncernen, er godkendt.
Det fremgår af en pressemeddelelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der har godkendt købet og dermed milliardindsprøjtningen i Coop.
I april blev det meldt ud, at OK og Coop amba havde indgået en aftale, hvor OK i grove træk overtager halvdelen af ejerskabet af Coop Danmark og får bestemmende indflydelse.
Det er netop den aftale, der nu er godkendt.
Coop amba er foreningen bag Coop Danmark, som hidtil har ejet 100 procent af dagligvarekoncernen.
Aftalen indebærer blandt andet, at OK og Coop amba tilsammen skyder to milliarder kroner ind i Coop Danmark.
OK vil med aftalen blandt andet overtage 160 OK-tankstationer, som Coop Danmark før fusionen ejer og driver.
Energiselskabet vil frasælge tankstationer i tre områder og bortforpagte en række OK Plus-butikker i forbindelse med fusionen.
På baggrund af det tilsagn har Konkurrencerådet vurderet, at fusionen ikke "vil hæmme den effektive konkurrence betydeligt".
Formand for Coop amba Pernille Skipper er meget tilfreds med myndighedernes godkendelse af aftalen, siger hun i en pressemeddelelse.
- Det haster med at få vendt udviklingen i Coop Danmark og gjort virksomheden lønsom igen, lyder det fra hende.
Hun tilføjer, at hun er sikker på, at det nye og tættere samarbejde med OK, vil gøre, at koncernen lykkes med, at løfte foreningens grundlæggende opgave - at sikre gode og sunde dagligvarer til danskerne.
Coop Danmark står bag omkring 950 butikker. Koncernen har kæderne Kvickly, SuperBrugsen, Brugsen og 365discount.
Koncernen ejer og driver selv 598 af butikkerne.
De seneste år har Coop Danmark været ramt af store millionunderskud.
Senest viste regnskabet for 2023 et underskud på driften på 717 millioner kroner. Det samlede underskud efter nedskrivninger landede på 2,3 milliarder kroner efter skat.
Kilde: /ritzau/