Detailbutikker

tir, 07 maj 2024

Zalando mister næsten to millioner kunder på et år

Zalando er en af Europas største onlinebutikker med næsten 50 millioner kunder det seneste år. (Arkivfoto).
Clodagh Kilcoyne/Reuters Zalando er en af Europas største onlinebutikker med næsten 50 millioner kunder det seneste år. (Arkivfoto).

Med en kundebase på knap 50 millioner europæere er Zalando en af kontinentets største onlinebutikker med tøj og sko for enhver smag og i alle størrelser.

Men den tyskbaserede virksomhed har måttet se en del af kundebasen sive hen over det seneste år.

Det fremgår af selskabets regnskab for første kvartal i år, som er offentliggjort tirsdag morgen.

Her fremgår det, at antallet af aktive kunder - defineret ved, at de har handlet hos Zalando over det seneste år - udgør 49,5 millioner personer.

Det er et fald på 1,7 millioner sammenlignet med det tal, der blev opgjort på samme tidspunkt for et år siden.

Antallet af ordrer er faldet tilsvarende fra 56,7 millioner til 55,2 millioner. Til gengæld er den gennemsnitlige indkøbskurv vokset fra 57,3 euro til 60,4 euro.

Det betyder, at den samlede omsætning i onlinebutikken steg med 1,3 procent til knap 3,3 milliarder euro.

Driftsresultatet før renter og skat udgjorde 28,3 millioner euro i kvartalet. Det er en forbedring i forhold til samme kvartal sidste år, hvor driftsresultatet endte med et minus på 700.000 euro.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere