Finans

tir, 18 jun 2024

Nationalbanken henter ny direktør fra Finans Danmark

Ulrik Nødgaard har tidligere været direktør for Finanstilsynet og direktør i Erhvervsministeriet. (Arkivfoto).
Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix Ulrik Nødgaard har tidligere været direktør for Finanstilsynet og direktør i Erhvervsministeriet. (Arkivfoto).

Ulrik Nødgaard lægger titlen som administrerende direktør i Finans Danmark på hylden og indtræder i en ny direktørpost fra 15. august.

Den 54-årige Nødgaard er blevet udpeget som ny direktør i Nationalbanken.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra banken selv.

Han indtræder i direktionen, hvor den kongeligt udnævnte nationalbankdirektør, Christian Kettel Thomsen, og nationalbankdirektør Signe Krogstrup sidder.

- Nationalbanken har en utrolig vigtig opgave, nemlig at sikre den økonomiske og finansielle stabilitet i Danmark. Det er en samfundsbærende institution med høj troværdighed og stor faglighed, som jeg i flere årtier har samarbejdet tæt med i forskellige roller, lyder det fra den tiltrædende direktør i meddelelsen.

Ulrik Nødgaard efterfølger Per Callesen, som tiltræder en projektstilling på Københavns Universitet som led i et forskningssamarbejde med sin gamle arbejdsplads - Nationalbanken.

Den nye direktør får blandt andet ansvar for afdelingerne for finansiel stabilitet, virksomhedsservice samt it og digitalisering.

- Der ligger mange spændende opgaver forude, blandt andet omkring udviklingen af den centrale betalingsinfrastruktur og fastholdelsen af den finansielle stabilitet. Jeg ser frem til samarbejdet med de mange dygtige lederkolleger og medarbejdere i Nationalbanken, lyder det videre fra Nødgaard.

Han er blevet udpeget af Nationalbankens repræsentantskab. Formanden for det og bankens bestyrelse, Christian Schultz, kalder Nødgaard for en stor kapacitet.

Bestyrelsesformanden begrunder det blandt andet med, at han kommer med et "solidt makroøkonomisk fundament", siger han i meddelelsen.

- Derudover har Ulrik en betydelig erfaring med større it-projekter og drift af bankernes clearingsystemer. Ulrik er samtidig en erfaren leder med stærke strategiske og kommunikative kompetencer, siger han.

Ulrik Nødgaard har tidligere været direktør for Finanstilsynet og direktør i Erhvervsministeriet.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere