Finans

tir, 26 mar 2024

Trumps sociale medie brager frem i sin debut på børsen

Aktien i selskabet bag Donald Trumps sociale medie har flyttet sig gevaldigt i forbindelse med sin debut på den amerikanske børs tirsdag. (Arkivfoto).
Michael M. Santiago/Ritzau Scanpix Aktien i selskabet bag Donald Trumps sociale medie har flyttet sig gevaldigt i forbindelse med sin debut på den amerikanske børs tirsdag. (Arkivfoto).

Den tidligere amerikanske præsident Donald Trump sidder formentlig og gnider sig i hænderne i øjeblikket.

Han kan nemlig se med fra sidelinjen, mens selskabet bag hans sociale medie, Truth Social, har fået en særdeles god start på sit børsliv.

Tirsdag debuterer aktien således med en stigning på mere end 35 procent. Det er realiteten omkring klokken 17.30 dansk tid - cirka to timer efter børsåbning i USA.

Det betyder ifølge nyhedsbureauet Reuters, at markedsværdien af Trump Media & Technology Group ligger omkring 9,3 milliarder dollar. Det svarer til knap 64 milliarder kroner.

Dermed ser den tidligere præsidents formue på papiret ud til at vokse med milliarder.

Trumps ejerandel af selskabet er 58 procent, hvilket med den nuværende aktiekurs svarer til cirka 37 milliarder kroner.

Thomas Hayes, der er stifter af og formand for kapitalfonden Great Hill Capital, mener, at entusiasmen fra investorer skal ses i lyset af den støtte, som Trump generelt lever godt af.

- Denne værdiansættelse er nok mere et udtryk for tilhængernes entusiasme for Trump end et rimeligt skøn over de underliggende forretningsudsigter, siger han til Reuters.

Børsnoteringen er kommet i stand, efter at hans medieselskab for nylig fusionerede med selskabet Digital World Acquisition.

Digital World Acquisition Corp er en såkaldt SPAC.

SPAC står for "special purpose acquisition company" og kan beskrives som en tom børsskal, der er startet op alene med det formål at finde et selskab, der ikke er børsnoteret, for at købe en andel i det.

Det er dog ikke sikkert, at pengene fra børsnoteringen kan bruges lige med det samme. Det skrev AP fredag i forbindelse med godkendelsen af fusionen.

Der er en bestemmelse, som forhindrer Trump i at sælge sine aktier i mindst seks måneder.

Trump kan dog muligvis forsøge at få et lån baseret på aktiernes værdi.

Ifølge BBC vurderede analytikere dog fredag, at det beløb, han vil kunne låne, vil være et stykke under aktiernes værdi, da der også er en risiko ved at udstede lånet.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Biden: USA vil forebygge en optrapning af konflikten i Mellemøsten Iraks premierminister siger i Washington, at hans land ønsker at udbygge relati... Læs mere
Våbenansvarlig på Baldwin-film får 18 måneders fængsel Hannah Gutierrez-Reed var våbenansvarlig under produktionen af "Rust", hvor en ... Læs mere
Israel ser flere mulige reaktioner på iransk angreb Medie: Israel søger efter en reaktion, som er smertelig for Iran, men som ikke ... Læs mere
Aktieinvestorer tror på at situationen i Mellemøsten ikke eskalerer Investorer mener ikke, at situationen i Mellemøsten eskalerer yderligere, siger... Læs mere
Høns og gæs må igen sættes fri efter risiko for fugleinfluenza Fødevarestyrelsen ophæver krav om, at gæs, høns, ænder og kalkuner skal væ... Læs mere