Når studerende på videregående uddannelser deler skolebøger imellem sig ulovligt, rammer det Gyldendals indtægter.
I første halvdel af året har forlaget omsat for 332,4 millioner kroner, hvilket er 6,4 millioner kroner mindre end i samme periode sidste år, viser regnskab.
- Faldet i forhold til første halvår 2023 skyldes en nedgang i indtægter for pensumlitteratur til de videregående uddannelser, der er præget af ulovlig deling, lyder det blandt andet i regnskabet.
Dog har forlaget formået at stramme op på driften og dermed også bundlinjen. Noget, som direktør Hanne Salomonsen fik til opgave, da hun overtog rollen i 2022.
Forlaget har i de første seks måneder haft et underskud efter skat på 5,4 millioner kroner mod et minus på 12,7 millioner i samme periode sidste.
Underskuddet var forventeligt, lyder det i regnskabet.
- Vi forsætter rejsen mod et stærkere Gyldendal ved at udvikle og investere i forretningen, mens vi løbende optimerer vores omkostninger og anlægsinvesteringer, siger Hanne Salomonsen i regnskabet.
- Det er tilfredsstillende at konstatere, at vores initiativer bidrager med de imødesete forbedringer, og regnskabet for 1. halvår 2024 lever samlet set op til vores forventninger.
Siden hendes indsættelse som direktør har man haft fokus på kommerciel bæredygtighed.
- Det er værd at fremhæve, at vi har nedbragt vores gæld betragteligt til 28 millioner kroner fra 82 millioner kroner sammenlignet med sidste år, siger Salomonsen videre.
Hendes forgænger, Morten Hesseldahl, fik en fyreseddel, fordi de økonomiske resultater ikke havde været tilfredsstillende.
Gyldendal fastholder i dagens regnskab sine forventninger til helåret.
Forlaget regner fortsat med en omsætning i intervallet 700-725 millioner kroner. I 2023 endte omsætningen på 720 millioner kroner.
Kilde: /ritzau/